Frissítette kínálatát a PENAUDIO

A finn Penaudio megmutatta legújabb álló hangfalát, amely a kétezres években bemutatott ALBA hangsugárzó újragondolt változata.

A PENAUDIO ALBA SIGNATURE (8495 EUR) kétutas, bass-reflex rendszerű hangfal. A tervezés során a mérnökök igyekeztek tiszteletben tartani a klasszikus dizájnt, ugyanakkor több hangteljesítményt javító módosítást eszközöltek. A hagyományos kialakítással szemben ezúttal csak az oldalsó panelek párhuzamosak, amely megoldás hatékonyan akadályozza meg az állóhullámok kialakulását. A kabinethez különböző sűrűségű MDF lapokat használtak és javítottak a merevítésen, míg a reflex csövek alumíniumból készültek.

A készülék lágy-dóm (29 mm) magassugárzót (Seas Excel Crescendo) dolgoztat, amihez nyolc hüvelykes mélyközép (Seas Excel) meghajtót társítottak. A rendszert áttervezett keresztváltó felügyeli, míg a hátoldalra a WBT Nextgen (0705AG) kötőhelyek kerültek. Az új modellt elsősorban csöves erősítők mellé készítették, de természetesen bármely erősítő (legalább 20W teljesítmény) alkalmas a meghajtásra. Az érzékenység 88 dB (1m/2.83V), a névleges impedancia 8 ohm. A hangfal több színben (nyír, fekete hamu, tölgy, zebrano, fekete és fehér zongora) is elérhető.

Forrás: www.penaudio.fi/en