Frissítették a FiiO BTR3 fejhallgató-erősítőt

A tavaly bemutatott FiiO BTR3 fejhallgató-erősítő olyan hangélményt kínált, amivel képes volt pozitívan befolyásolni a vezetékmentes eszközök megítélését. A gyártó a kedvező fogadtatásra való tekintettel elkészítette a készülék megújított változatát.

A FiiO BTR3K külső jegyeit tekintve nem változott, továbbra is egy egészen kis helyigényű, kompakt eszközről beszélhetünk. A készülékház 2.5D üveggel borított alumínium ötvözetből készült és ujjlenyomatokat taszító oleofób bevonatot kapott. Az új változat számos jól bevált megoldást örökít tovább, számos vezetékmentes kódolási eljárást (aptX, aptX HD, LDAC, AAC, SBC) támogat, képes javítani a társított források hangminőségét és telefonos headsetként is alkalmazható.

A készülék továbbra is független hangerőszabályzást kínál, maradt a stabil kapcsolatot szavatoló és energia hatékony Bluetooth (CSR8675) chip, ahogy a beépített akkumulátor kapacitása (330 mAh) sem változott. Az eszköz egyszerre két forráshoz is társítható, közvetlen támogatja a Google Assitant, Siri, Bixby és HiAssitant szolgáltatásokat, biztosítva az azokhoz tartozó kényelmi funkciókat. Az USB-C interfészen keresztül a készülék másfél óra alatt feltölthető, ami után tíz-tizenegy órás üzemidőre lehet számítani.

A frissített változat újdonságai között elsőként a szimmetrikus konnektor (2.5 mm) megjelenése érdemel említést, ennél azonban sokkal izgalmasabbak a burkolat alatt eszközölt módosítások. Amíg a BTR3 modellben egy AK4376A DAC chip végezte a digitális-analóg átalakítást, ezúttal két AK4377A DAC chipet kapunk, ami a gyári adatok szerint ötven százalékkal javította a teljesítményt. Újdonságnak számít a független, kettős kristály oszcillátor rendszer, amely a forrástól és mintavételtől függetlenül pontosabb reprodukciót szavatol. A készülék alapvető vezérlése természetesen nem változott és FiiO Music kompatibilitás is megmaradt.

Forrás: www.fiio.com/btr3k