Futurisztikus eszközökkel lépett piacra a BORG.Audio

A nürnbergi BORG.Audio fél évtizede létezik, azonban a társaság rendszerei csak a közelmúltban kerültek a piacra. A vállalat elő- és teljesítmény erősítőkből, hálózati lejátszókból és integrált erősítőkből álló kínálatát, három termékcsaládra osztották.

A BORG.Audio modelljei kivétel nélkül masszív alumínium tömbökből készülnek. A választott anyag (illetve a CNC megmunkálás) egyfelől jellegzetes megjelenést kölcsönöz az eszközöknek, másfelől a hűtésbe is besegít, valamint szerepet játszik az árnyékolásban.

A DUNE/WARP Roon Ready hálózati lejátszók alapvető felépítése megegyezik. Mindkét modellt A-osztályú előerősítővel, opcionális phono modullal és párhuzamosan dolgozó Sabre ES9038PRO DAC lapkákkal szerelték. A topológia teljesen szimmetrikus, dual mono kialakítású. Az előerősítőhöz tisztán analóg hangerőszabályzó tartozik. A WARP elnevezésű modellre egy trackball is került, amely a gyártó szerint megkönnyíti a vezérlést, bár nagyon valószínű, hogy a többség a dedikált alkalmazást fogja inkább használni.

A DUNE/WARP mono erősítőket úgy tervezték, hogy tökéletes harmóniában működjenek a család többi tagjával. Mindkét készülék A-osztályú berendezés, amely kapcsolható AB üzemmódot is kínál. Sajnos a teljesítményre és topológiára vonatkozó információk egyelőre hiányosak. A felső kategóriát a ZOOM termékcsalád képviseli. Itt is kapunk egy A-osztályú előerősítőt, streamert és DAC modult integráló mindenest, valamint egy hálózati képességekkel is rendelkező sztereó erősítőt.

A gyártó kínálatát erősíti továbbá a darabonként ötven kilót nyomó EDGE elnevezésű monoblokk, aminek specifikációjával még adós a társaság. Végezetül pár szó a FLOAT névre hallgató eszközről, amely egy hordozható lejátszó, fejhallgató-erősítő és streamer egyben. Az eszköz két kijelzőt is visel, amelyek közül egy a szöveges információk, míg a másik a képek vagy videók megjelenítésére alkalmas.

A készülék két microSD kártya fogadására is képes, 10.000 mAh kapacitású akkumulátort kapott, de üzemidőre vonatkozó infók egyelőre nincsenek. Az újdonságok részletes bemutatójára várhatóan januárban kerülhet sor. Az árazással kapcsolatos infók a gyártó oldalán keresztül érhetők el.

Forrás: www.borgaudio.de