Fyne Audio F1-8S – Megzabolázott nagyvad

A Fyne Audio újabb hangsugárzóval toldotta meg a zászlóshajó termékcsaládját. A széria harmadik álló darabja az F1-8 jelzésű, állványra szerelhető hangfalban is használt, nyolc hüvelykes IsoFlare meghajtó köré épült.

Az F1-8S (12.999 GBP) hangfal gyakorlatilag a nagytesók (F1-10S és F1-12S) kezelhetőbb változata. A gondosan merevített nyírfa kabinetben egy kevertszálas mélyközép hangszórót (200 mm) és egy magnézium-ötvözet kompressziós dóm magassugárzót (25 mm) egyesítő IsoFlare pontforrás kapott helyet. Ez a meghajtó dolgozott a bevezetőben is említett F1-8 modellben, maradt az öntött alumínium kosár és a membránt övező FyneFlute bordák sem hiányoznak, azonban mágneseket nagyobbra cserélték.

A hangfal érzékenysége 91 dB/W így a csőerősítőktől a nagy teljesítményű klasszikus végerősítőkig bármivel képes probléma nélkül összedolgozni. Itt sem hiányozhat a lefelé tájolt BassTrax port, ami egy diffúzor segítségével teríti szét az alacsony frekvenciás energiát, így a hangfal kevésbé érzékeny az elhelyezésre. Ezúttal is adott az F1 sorozatra jellemző Presence Band Control funkció, amely lehetővé teszi a hangszín utólagos módosítását az általános egyensúly veszélyeztetése nélkül.

Rendszer: kétutas, alsó porttal, BassTrax Tactrix diffúzorral
Ajánlott erősítő teljesítmény: 20-200W RMS
Csúcsteljesítmény: 400W
Érzékenység (2,83 V @ 1 m): 91 dB
Névleges impedancia: 8 Ohm
Frekvenciaválasz: 30Hz – 34kHz
Keresztezési frekvencia: 1,8 kHz

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Audio Centrum.

Forrás: www.fyneaudio.com