Goldring E4 hangszedő – A termékcsalád új ékköve

A Goldring bemutatta az E-sorozat új zászlóshajó modelljét, ami az ígéretek szerint a belépő és középkategóriás lemezjátszók hangminőségét is drasztikusan képes feljavítani.

A GOLDRING E4 (259 EUR) mozgó mágneses hangszedő üreges alumínium konzollal rendelkezik, amibe egy ún. super-elliptical nude gyémánt stylus került. A stylus mindössze 7,6 x 18 mikron méretű, egyetlen darabból vágták és csiszolták. A könnyű, ugyanakkor kifejezetten merev konzollal társítva sikerült alacsony (6.9 gramm) tömeget elérni, ezáltal a gyártó szerint jelentősen javult a a nagyfrekvenciás részletek reprodukciója.

Szintén a hangélményt hivatott javítani a Magnetic Duplex technológia. A hagyományos hangszedők jellemzően egy nagy mágnest és két tekercset használnak, emiatt a bal és jobb csatorna elválasztása kevésbé hatékony. A Goldring ezzel szemben két kisebb tömegű mágnest alkalmaz, amelyek kizárólag a hozzájuk rendelt tekercsekkel lépnek kölcsönhatásba, így az elválasztás jobb a hangszín pedig pontosabb.

Mivel a belépő lemezjátszók egy része nem teszi lehetővé az azimut (a stylus függőleges középvonala és hanglemez hornya által bezárt szög) állítását, ezért az E4 esetében külön hangsúly került a gyári mikro-kalibrálásra, hogy elkerülhetők legyenek az anomáliák. Az új hangszedő forgalmazása előre láthatóan június végén kezdődik.

Forrás: www.goldring.co.uk