Hamarosan indul a Musical Fidelity M8xi forgalmazása

Az ún. szuper integrált erősítők családjához tartozó készülékről tavaly ősszel lehetett először hallani, néhány kiállításon meg is fordult, azonban a hivatalos bemutatóra a bristoli Hifi Show rendezvényen kerülhet sor.

A társaság a kilencvenes évek elején készítette első szuper (A1000) integrált erősítőjét, ami előtt a szakma és a felhasználók is kalapot emeltek. A csapat az évek során számos modellel bővítette a termékvonalat, legújabb fejlesztésük már a legfrissebb technológiákat integrálja. A MUSICAL FIDELITY M8xi integrált erősítő (5469 GBP) burkolata alatt, egyetlen alvázra épített előerősítő és két monoblokk erősítő kapott helyet, utóbbiak dedikált hűtéssel és transzformátorral rendelkeznek. Az alkalmazott kettős-mono konfiguráció 550W (8 ohm) teljesítményt biztosít, gyakorlatilag bármely hangsugárzó meghajtására alkalmas. Az előerősítő szakasz tiszta A-osztályban működik, saját tápegységet kapott és alacsony zajszintű op-erősítőket alkalmaz.

A mérnökök megújították az áramköri lapot, javult a kimeneti fokozat hatékonysága a mérések szerint, hozzávetőleg tíz százalékkal több energiát kaptunk. Említést érdemel az átdolgozott precíziós hangerőszabályzó, amely egészen alacsony szintekig olyan tökéletes kontrollt szavatol, ami a hagyományos potenciométerekkel nem érhető el. Az új modellbe egy Texas Instruments PCM5242 DAC chip is került, amely a 24-bit/96 kHz (optikai) és 24-bit/192 kHz (koaxiális, USB) állományokat is támogatja. A hátoldalon számos analóg (RCA, XLR), digitális (optikai, koaxiális, USB) és kapcsolható házimozi (HT) bemenet, valamint kijárat található, így aligha van olyan berendezés aminek társítása nem megoldott.

Forrás: www.musicalfidelity.com