Hangprojektorokkal sorozza meg a piacot a JBL

A JBL bemutatta a Dolby Atmos hangprojektorok új generációját. A JBL Bar sorozat minden tagja támogatja az AirPlay2 streaminget, az Alexa multi-room szolgáltatást és integrált Chromecast funkciókkal érkezik.

A széria zászlóshajó modellje a 7.1.4 csatornás JBL Bar 1000 (1170 USD) hangprojektor, amely négy felfelé sugárzó meghajtóval rendelkezik, a Dolby Atmos mellett a DTS:X 3D formátumok kezelésére is képes. A készülék szélein ezúttal is leválasztható akkumulátoros egységek kaptak helyet, amik vezetékmentes szatellit hangszóróként is használhatók.

A szettet egy tíz hüvelykes vezeték nélküli mélynyomó teszi teljessé, amely a gyári adatok szerint 880W kimeneti teljesítménnyel büszkélkedhet. A JBL Bar 800 (940 USD) felépítése a nagytesót idézi, megkapjuk a levehető hangszórókat és a dedikált (720W) mélysugárzót. Az 5.1.2 csatornás rendszer két felfelé tájolt és két előre sugárzó hangszóróval rendelkezik.

Kicsit lejjebb lépve találjuk meg a JBL Bar 500 (586 USD) hangprojektort, amihez egy 520W teljesítményű mélynyomót csomagoltak. A rendszer virtuálisan hozza létre a térhangzást, amit a MultiBeam technológia javít fel. A legkisebb is számít, így nem feledkezhetünk meg a JBL Bar 300 (410 USD) modellről, ami egy beépített mélynyomót dolgoztató single-bar. A 260W teljesítményű rendszer virtuális Dolby Atmos hangteret képes létrehozni. Az összes új modell testreszabható EQ beállításokat kínál, kihasználja a PureVoice funkció előnyeit és teljes körűen felügyelhető a JBL One alkalmazáson keresztül.

Forrás: www.news.jbl.com