Harminc éve érkezett Magyarországra a Samsung

Home Hírek Harminc éve érkezett Magyarországra a Samsung

samsung30_3 640.JPG

 

Vitathatatlan, hogy a Samsung, a világ egyik vezető technológiai vállalata, amely három évtizede van jelen Magyarországon. Az eltelt időben a vállalat a magyar gazdaság egyik meghatározó szereplőjévé vált, modern és innovatív termékeinek honi gyártásával jelentős mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. A vállalat rendkívül elkötelezett aziránt, hogy a következő harminc évben is a felhasználók igényeit szem előtt tartva alkossa meg a jövő technológiai megoldásait. Ennek megfelelően az ünnepi évet többek között egy jövőkutató kerekasztal-beszélgetéssel kezdte a társaság.

 

samsung30_5 640.JPG

 

A különleges kerekasztal-beszélgetésen olyan elismert szakemberek vettek részt, mint Kömlődi Ferenc, jövőkutató, író, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Hírmagazinjának és az első magyar 3D nyomtatással foglalkozó blognak (FreeDee) szerkesztője, Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató, az orvosi jövőkutatás nemzetközi szinten elismert szakértője, Nemes Orsolya, generációkutató, TEDx előadó, a Generációs mítoszok c. könyv szerzője, valamint Kenyeres Tamás, a Samsung Magyarország mobil termékmenedzsment vezetője. A beszélgetést Wenzel Richárd, az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) digitális nagykövete moderálta. A kerekasztal-beszélgetés során a résztvevők többek között azt elemezték, hogyan befolyásolja majd a mesterséges intelligencia a mindennapokat, milyen új, digitalizációval kapcsolatos szakmák, munkakörök jelennek meg a jövőben, merre tart a robotika és miként lehet a legjobban kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket.

 

samsung30_2 640.JPG

 

Meskó Bertalan kiemelte, hogy „Fontos, hogy megbízzunk a mesterséges intelligenciák döntéseiben, és ne akarjunk mindig jobbak lenni az algoritmusnál. Természetesen a bizalom kiépítéséhez idő kell, de semmiképpen sem szabad félnünk a technológiától, hiszen vannak feladatok, amelyekben a gépek mindig jobbak lesznek. Ilyen például a vezetés, amelynél jóval egyszerűbb rábízni magunkat a mesterséges intelligenciára.” Kenyeres Tamás az 5G technológia felhasználási területeinek kapcsán kijelentette, hogy „Elértük azt a pontot, ahol a technológia már mindenki számára hozzáférhető és az élet minden területén fel tudjuk használni. Az 5G hálózatok sebessége minden eszköz és alkalmazás működését segíti, hamarosan pedig olyan funkciókkal találkozhatunk, amiknek mindennapi folyamatot rövidítésében juthat szerep.”

 

samsung30_4 640.JPG

 

Ezt követően Nemes Orsolya, az új, digitalizációval kapcsolatos munkakörök megjelenése kapcsán kifejtette, hogy „Nagyon érdekes lesz látni, hogyan alakulnak át a munkaköreink a robotok és a mesterséges intelligencia térnyerésének hatására, és ez milyen hatással lesz az egyénekre, közösségeinkre és az egyes társadalmakra. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy lépést tartsunk a változásokkal és ezek kezelésére felkészüljünk. Az idők kezdete óta azon igyekeztünk, hogy kiterjesszük a valóság határait, most pedig olyan változások előtt állunk, amelyek alapjaiban változtathatják meg az életünket és mindazt, amit eddig alapvetésnek hittünk.” Az esemény zárásaként Kömlődi Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy „Bizonyos munkahelyek megszűnhetnek a technológiaváltás következményeként, ugyanakkor legalább annyi új munkahely is létrejön majd. A jövő az ember-gép együttműködéseké, amelyekben sokkal szélesebb körben és mélyebben használhatjuk a kreativitásunkat.”

 

samsung30_1 640.JPG

 

Samu Zsófia, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy „Büszkék vagyunk a szektorban elért eredményeinkre, amelyeket többek között a márkát jellemző megbízhatóságnak, az időtálló tervezésnek, valamint a körültekintő kivitelezésnek köszönhetünk. A Samsung innovatív megoldásai formálják a jövőt és a digitális trendeket. Ahogyan az elmúlt harminc évben, úgy az elkövetkező évtizedekben is arra törekszünk, hogy a felhasználók számára jövőbemutató, biztonságos és hosszú távú használatra tervezett eszközöket, megoldásokat nyújtsunk.”

 

A Samsung harminc éves jelenlétét a kerekasztal-beszélgetés mellett prémium megoldásokat kínáló Samsung Experience Store Downtown üzlet megnyitójával és egy kivételes, egyedi technikával kivitelezett fényfestéssel ünnepelte.

 

Forrás: www.news.samsung.com