Három meghajtóval jön az EMPIRE EARS hibrid fülese

A társaság az új elektrosztatikus hibrid monitor esetében, számos újítást emelt át a zászlóshajó Wraith modellből, azonban amíg az említett készülék csupán univerzális formában létezik, addig az új IEM egyedi kialakításban is rendelhető.

Az EMPIRE EARS VALKYRIE (999 USD / univerzális) két változata műszaki jellemzők tekintetében megegyezik a hozzávetőleg ötszáz dolláros különbözetet az egyedi színezésért, valamint a dedikált csomagolásért kell kifizetni. Aki összefutott már a gyártó valamelyik eszközével annak feltűnhetett, hogy kedvelik a jól hangzó elnevezéseket, amelyek mögött nem ritkán saját fejlesztésű technológiák lapulnak.

A fülesben oldalanként három meghajtó kapott helyet. A mérnökök egy kilenc milliméteres szabadalmaztatott mélysugárzót, egy BA közepes és egy Sonion elektrosztatikus meghajtót pakoltak az aprócska házakba, amelyek munkáját a saját fejlesztésű synX crossover hangolja össze. A Weapon IX elnevezésű alacsony frekvenciás meghajtót nem először alkalmazzák. A meghajtót egyedi módon hangolják a basszus reflex rendszerbe, amely első és hátsó porttal is rendelkezik az alacsonyabb torzítás és nagyobb frekvencia-tartomány érdekében.

Bár a gyártó ebben a modellben csupán egy elektrosztatikus meghajtót alkalmaz, azért az EIVEC (Empire Intelligent Variable Electrostatic Control) technológia nem maradt ki, még akkor is ha most nem annyira az azonos paraméterekkel bíró meghajtók szinkronizálása a feladat, hanem a többi egységgel való integráció jelenti a kihívást. A fülest Effect Audio Premium Series Eros II zsinórral szállítják. Ez egy réz/ezüst hibrid kábel, amire UltraFlexi burkolat került, amely láttatni engedi a szépen csavarodó vezetékeket. Az univerzális és egyedi fülesek egyaránt 3 ohm (1 kHz) impedanciával és 96 dB (1kHz, 1mW) érzékenységgel rendelkeznek.

Forrás: www.empireears.com