Három modellel bővül JBL Authentics termékcsalád

Úgy tűnik a JBL nagyon belejött a klasszikusok felpolírozásába, mert a márka minden évben jelentkezik egy vintage ihletésű darabbal. Az új vezetékmentes hangszórók tagadhatatlanul a hetvenes években bemutatott L100 hangfalak esztétikáját örökítik tovább, kifejezetten kedvelhető módon.

Mindhárom hangszóró masszív alumínium vázzal rendelkezik, a borításhoz szintetikus bőrt használtak és természetesen a cég védjegyének számító Quadrex rács sem hiányozhat. A három fős Authentics termékcsalád (500, 300 és 200) WiFi és Bluetooth képes, támogatja az AirPlay, az Alexa Multi-Room Music és a Spotify Connect szolgáltatásokat és a Chromecast built-in funkció is adott.

Mindhárom készülék vezérelhető a JBL One alkalmazáson keresztül, a testreszabható EQ beállításokkal a hangélmény is (közel) szabadon módosítható. Azoknak akik nem szeretnek manuálisan bevatkozni egy automata kalibráció is rendelkezésre áll, amivel a környezeti sajátosságokhoz idomítható a hangzás. Pakliban vannak a Google és Alexa hangsegédek, amelyek között bármikor lehet váltani, ha a helyzet úgy kívánja.

A JBL Authentics 500 (629 EUR) a legkevésbé mobilis készülék, hálózati tápellátással rendelkezik, egy hüvelykes magassugárzót dolgoztat, ami három 2.75 hüvelykes mélyközép és egy 6.5 hüvelykes lefelé tájolt mélysugárzó társaságát élvezi. A modell Dolby Atmos támogatást is kínál, amennyiben a választott zenei streaming szolgáltatás is kezeli a formátumot. Az Authentics 300 (429 EUR) már a hordozható kategóriát erősíti, masszív fogantyúval rendelkezik. Dolby Atmos támogatásról ezúttal már le kell mondani, a beépített akkumulátor moderált hangerő mellett nyolc óra üzemidőt ígér.

Végül az Authentics 200 (329 EUR) a sorozat legkisebb modellje, amely a fülét is elveszítette, ráadásul hálózatról működik. A burkolat alatt két darab egy hüvelykes magassugrázó, egy öt hüvelykes teljes tartományú hangszóró és egy hat hüvelykes passzív basszus-radiátor lakik. Az új modellek fekete színben szeptember közepétől vásárolhatók meg.

Forrás: www.news.harman.com