Három prémium hangeszközt mutatott be a SONOS

Az intelligens hangrendszereket gyártó Sonos bemutatta új prémium hangprojektorát, amely a gyártó szándéka szerint új szintre emeli az otthoni filmezést. A társaság ezen felül további prémium termékeket és egy új alkalmazást is bemutatott.

Az új SONOS ARC (319. 990 forint) kiemelkedő hangélményt kínál, Dolby Atmos támogatással és beépített hangasszisztens funkciókkal érkezik. A készülék olyan szoftvervezérelt hangtechnikával rendelkezik, amely a finom részletek visszaadására is képes, kristálytisztán szólaltatja meg a párbeszédeket és lenyűgöző basszust szavatol. Az új modell önmagában is 5.0.2 csatornás reprodukciót kínál, de a gyártótól megszokott módon tovább bővíthető, illetve igény esetén multiroom-rendszerbe is integrálható.

A berendezés tizenegy nagy teljesítményű hangszórót dolgoztat, amelyek közül kettőt felfelé tájoltak a 3D hangzás érdekében. Az eszköz szoftveresen igazítja hangprofilját az aktuális környezethez, illetve az éppen lejátszott tartalomhoz és formátumhoz. A társalkalmazáson keresztül a rendszer lehetőséget biztosít a hangélmény finomítására, így minden felhasználó saját igényeinek megfelelő hangzást állíthat be. A készülék szabadon vagy falon is elhelyezhető, s HDMI eARC vagy ARC csatlakozóval társítható a tévékhez. Az új generációs S2 platformra épített hangprojektor telefonos alkalmazáson keresztül is vezérelhető, de (az itthon hivatalosan még nem elérhető) Amazon Alexa vagy Google Assistant támogatásról sem kell lemondani.

Az új hangprojektor mellett befutott a harmadik generációs SONOS SUB (284. 990 forint) mélynyomó és a SONOS FIVE (205. 990 forint) hangszóró. Utóbbi a Play 5 hangsugárzót váltja a kínálatban. Mindkét modell megnövelt memóriával és gyorsabb számítási teljesítménnyel rendelkezik. A Sonos Sub hangrendszerbe illesztésével a gazdagabb alacsonyabb tartományokat kapunk, míg a Sonos Five felépítése és teljesítménye nagyjából a kivezetett modellnek felel meg, amihez megújított megjelenés társul. A hangszóró igény szerint állítva vagy elfektetve is használható.

A már említett új szoftveres platform magasabb felbontást nyújt, ami mellé fejlesztett biztonságot és a könnyebb használhatóságot szavatoló felhasználói felületet kínál. Az új felületen egyszerűbbé válik a tartalmak keresése és a hangerőszabályzás, de frissített multiroom funkciókat is kapunk. Az új szoftver automatikusan elérhető lesz minden Sonos-felhasználó számára, ráadásul a frissítéssel nem vesznek el az elmentett kedvencek, szolgáltatások és beállítások. Az modellek előrendelhetők a globális forgalmazás június második hetében kezdődik.

Forrás: www.sonos.press