Három prémium hangfalat vezet be az Ubsound

A tizenkét éve alapított milánói Ubsound B, T és M sorozatú hangsugárzói a korábbi gyakorlatnak megfelelően olasz kézműves mesterek közreműködésével készült.

A Ubsound a fennállása óta nagyon sok pénzt áldozott a kutatás-fejlesztésre. A saját fejlesztésű HDNSS (High Definition Natural Sound Signature) technológia tovább fejlődött, az új kétutas dinamikus koaxiális meghajtó nagyobb teljesítményt, jobb hatékonyságot és rendkívül természetes tonalitást ígér. A basszus-reflex port geometriáját módosították, amely segít kalibrált nyomást fenntartani az akusztikus kamrában, aminek eredménye markánsabb, ugyanakkor simább basszus reprodukció.

A B45 (12.000 USD) állványra is helyezhető könyvespolc hangfal matt szatén fekete és fényes fehér színekben kerül forgalomba. Ez a modell egyetlen 8.3 hüvelykes meghajtót dolgoztat és 125 W (8 ohm) csúcsteljesítményt ígér. A rendszer érzékenysége 93 dB (2.83 V/1 m).

A T55 (14.000 USD) szintén egyetlen koaxiális hangszórót kapott, de ezúttal álló modellről beszélhetünk. Az érzékenység itt is 93 dB (2.83 V/1 m), az impedancia 8 ohm és a teljesítmény adatokban sincs eltérés. Az M75 (20.000 USD) már kicsit izgalmasabb fejlesztés, multi-koaxális álló hangsugárzó, amely négy hangszórót dolgoztat. A készletből három meghajtó előre sugároz, míg a negyedik omnidirekcionális egységet a padló felé tájolták.

Minden hangszórót rezgéscsillapító gyűrű övez, aminek feladata a passzív koncentrikus hullámok elfojtása. A hangfal a specifikációs kap szerint 500 W (8 ohm) csúcsteljesítményre képes. Az álló hangsugárzók rezgéscsillapító TPU gél lábakkal vannak felszerelve. A társaság a teljes gyártási folyamatot házon belül tartja, minden modell Milánóban készül.

Forrás: www.ubsound.com