Három új 4K projektort dob piacra a Sony

A Sony három házimozi használatra szánt 4K projektorral bővíti kínálatát, amelyek közül az ezer lumen csúcsfényerőt kínáló modell tűnik a legizgalmasabbnak.

A SONY VPL-GTZ380 natív 4K lézerprojektor a gyártó professzionális felhasználásra szánt eszközeinek háziasított változata. A készülék megkapta a Bravia tévékből ismerős X1 képfeldolgozó processzor vetítőkbe optimalizált verzióját, ami a Dynamic HDR Enhancer és Object Based HDR Remaster eljárásokkal képes a színek és részletek feljavítására. A feldolgozás során két adatbázis fut párhuzamosan a pontosabb végeredmény érdekében. A készülék szokás szerint a gyártó SRDX rendszerét használja, az eltérő hullámhosszon működő kék diódák mellett, egy ún. mélyvörös dióda is bevetésre került, ami a Sony szerint kevesebb színszűrést igényel, ezzel pedig jelentősen csökkenthető a fényerő veszteség. Az új fényforrásnak köszönhetően a berendezés teljesen képes lefedni a DCI-P3 színskálát.

Az újdonságok között találhatók továbbá a VPL-VW590 (lámpa) és a VPL-VW790 (lézer) jelzésű vetítők. Előbbi a VPL-VW570 modell, míg utóbbi a VPL-VW760 projektor helyére kerülhet a kínálatban. Mindkét készülék megkapta az X1 Ultimate for Projector lapka kicsit visszafogott változatát, mindkettő HDR10 és HLG kompatibilis és kezeli a nagy felbontású tartalmakat. A lámpás modell 1800 lumen fényerőt kínál, míg a lézeres fényforrással rendelkező készülék 2000 lumenre képes. Mindhárom új modell HDMI 2.0b konnektort visel, amelyek akár a 60 képkocka/másodperc sebességet is támogatják.

Forrás: www.pro.sony/en