Három új AV erősítőt jelentett be a Yamaha

Bár a Yamaha jelenleg is vizsgálja a hibás HDMI 2.1 chipekkel szerelt modelleket, mindez nem akadályozza a vállalatot abban, hogy új 8K AV készülékeket mutasson be.

A hivatalos kommunikáció szerint a társaság három évet dobott rá az új áramkör kialakítására, ezen felül a legújabb komponensekre lehet számítani és a házat is átalakították kicsit. Az RX-A4A, RX-A6A és az RX-A8A jelzésű hét, kilenc és tizenegy csatornás készülékek többek között támogatják a Dolby Atmos, DTS: X és az Auro-3D technológiákat, mindhármat vadonatúj HDMI 2.1 chippel szerelik, így 4K @ 120fps és a 8K @ 60fps támogatással bírnak.

Mindegyik készülék két DAC lapkával rendelkezik, a legújabb YPAO EQ segít a hangzás finomításában, valamint 64-bites feldolgozás javítja a surround jellemzőket. A korábban használt LCD kijelzőket is újabb generációs panelek váltották, a jobb láthatóság érdekében. A vezeték nélküli kapcsolatok között megtalálható az AirPlay2, a Spotify Connect és a MusicCast. Van Amazon Alexa hangsegéd-kompatibilitás és nagy felbontású zenelejátszás is (az Amazon Music HD és a Deezer HiFi segítségével) adott.

Yamaha RX-A8A

Miután az első generációs HDMI 2.1 modelleket (RX-A2A, V6A, V4A) érintő problémákat továbbra sem sikerült megnyugtatóan orvosolni a felhasználókat leginkább foglalkoztató kérdés, hogy a friss készülékek esetében a HDMI 2.1 funkciók miként fognak teljesíteni? Bár nem szokatlan, de az sem túl megnyugtató, hogy az említett funkciók egy része csak firmware frissítés után lesz elérhető. Az új modellek Japán premierje július végére várható a tengerentúli és európai forgalmazás kezdete egyelőre nem ismert.

Forrás: www.yamaha.jp.com