Három új MICHI modellt készített a Rotel

A társaság három vadonatúj eszközzel éleszti újra a kilencvenes évek közepén indított, csúcskategóriás modelleket sorakoztató termékvonalát. Mindhárom új készüléket az alapoktól építették, s elsősorban házon belül fejlesztett alkatrészekből állnak.

Az új ROTEL MICHI termékvonal előerősítőt, sztereó erősítőt és monoblokkot tartalmaz. A készülékek esztétikai szempontból a múltba nyúlnak vissza, letisztult egyszerű vonalvezetés jellemzi az újdonságokat. A P5 (3299 GBP) előerősítő analóg és digitális forráseszközök támogatására képes. Az A-osztályú berendezés MM/MC phono szakasszal is rendelkezik, illetve nagy felbontású adatfolyamok vezetékmentes (Bluetooth aptX) lejátszását is támogatja. A digitális/analóg átalakításért két darab, 32 bites AKM DAC lapka felel. A készüléket egyedi tervezésű toroid transzformátor pár szolgálja ki.

Az S5 sztereó (5399 GBP) és M8 monoblokk (5399 GBP) erősítők AB-osztályú eszközök, amelyek 800W (4 ohm) és 1400W (4 ohm) teljesítménnyel rendelkeznek. Előbbire kettős mono felépítés jellemző. A burkolat alatt egyedi tervezésű, túlméretezett, házon belül gyártott toroid transzformátorok és prémium alkatrészekből épített áramkörök kaptak helyet. A monoblokk erősítő közel három tucat nagyáramú kimeneti tranzisztorral rendelkezik, ezzel csökkentve az egyes alkatrészek terhelését. A kompromisszum mentes hangélmény érdekében a mérnökök komoly figyelmet fordítottak az összes kritikus elem összehangolására. Mindhárom eszközre nagy méretű kijelző került, amely megkönnyíti a beállításokat és üzemeltetést.

Forrás: www.rotel.com/en