Három új modellt jelentett be a norvég ELECTROCOMPANIET

Az északi hifi márka Classic Line kínálata hamarosan, egy referencia CD-lejátszóval, egy sztereó hálózati lejátszóval és egy Dual Mono előerősítővel bővül.

A társaság egy visszafogott közlemény kíséretében leplezte le újdonságait, sajnos a hivatalos bemutatóra kicsit még várni kell, ezért egyelőre csupán részleges információk állnak a rendelkezésünkre. Az EMC 1 MKV (5499 EUR) CD-lejátszó külső és alapvető funkciók tekintetében az előző generáció örökségét hordozza. Maradt a jól bevált felső betöltésű mechanizmus, hangsúlyos kijelző és egyszerűen használható kezelőszervek, ugyanakkor megerősítették az alvázat és frissítették az elektronikát. A készülék CD, CD-R és CD-RW korongokat támogatja.

Az ECM 1 MKII (4199 EUR) hálózati lejátszó vadonatúj, saját fejlesztésű szoftverrel, vezérlő alkalmazással és megújított elektronikával érkezik. A készülék legfeljebb 24-bit/192 kHz mintavételezésű állományok kezelésére képes, amelyek belső vagy külső meghajtón (3.5/2.5 hüvelykes is támogatott) egyaránt tárolhatók. A berendezés gyakorlatilag az összes népszerű formátummal (WAV, MP3, FLAC, ALAC, AAC+, MQA, APE, WMA, DSD) megbirkózik, kompatibilis a Qobuz, Airplay, Spotify Connect, Tidal szolgáltatásokkal, kezeli az internetes rádiókat és DLNA, UPnP támogatással is rendelkezik. A streamer vezetékes (LAN) vagy vezetékmentes (WiFi, Bluetooth) kapcsolatokat is biztosít.

A harmadik újdonság az EC 4.8 MKII DUAL MONO (3899 EUR) előerősítő szintén átalakított és megerősített szerkezetet, valamint finomított elektronikát kapott. A készüléket szimmetrikus, kettős topológiára építették a bemeneti szakaszban JFET, míg a kimenetben BJT tranzisztorok kaptak helyet. A megújított szoftveres környezet miatt javult a csatorna elválasztás, korábbinál alacsonyabb a zajszint és az energiafogyasztás is mérséklődött. Az új modellek forgalmazása előre láthatóan a következő év elején kezdődhet.

Forrás: www.electrocompaniet.com