Hazánkban is elkezdődött a Myryad márka forgalmazása

A Myryad márkát egy brit testvérpár, Chris és Dave Evans alapította a kilencvenes évek közepén. A társaság kezdetben abszolút családi vállalkozásként üzemelt, Chris felelt a tervezésért, Dave foglalkozott a szoftverekkel és felügyelte a gyártást, a feleségek pedig a marketing és terjesztési feladatokat vállalták magukra.

A Myryad tervezési filozófiáját a kezdetektől a részletekre való összpontosítás határozta meg. Első termékük az MI 120 (60W) integrált erősítő volt, ami gyorsan belopta magát a szakma és a felhasználók szívébe. A készüléket az MA 120 teljesítmény-erősítő, majd a Sony-olvasóval szerelt MC 100 CD-lejátszó követte, majd sor került az „M” széria további bővítésére.

A ezredforduló környékét a gyors terjeszkedés jellemezte, sorra érkeztek a remek kritikákkal illetett termékek, a Myryad az AV szegmensben is kezdte megvetni a lábát a T50 Dolby Pro-Logic Surround előerősítővel és a négy csatornás T70 teljesítményerősítővel.

A márka egyik erőssége, hogy a gondosan megválogatott minőségi komponenseket az olcsóbb termékeikből sem spórolják ki, példaként a precíziós fémbevonatú ellenállások és prolipropilén bevonatú kondenzátorok a teljes termékkínálatukban megtalálhatók.

A hazai forgalmazó két modellel kezdte meg a Myryad termékek bevezetését a magyar piacra. A Z350 integrált erősítő egy analóg és digitális konnektorokkal alaposan megpakolt készülék, amely digitális médialejátszóként is megállja a helyét.

A Z310 CD-lejátszó a CD, CD-R, CD-RW lemezformátumok olvasására képes, többek között megbirkózik a WAV, FLAC, AIFF, DSD, WMA, MP3, AAC audio-formátumokkal. Mindkét modell gondosan kialakított, alumínium előlappal zárt házat kapott, a fizikai kezelőszervek mellett mindkét esetben nagyméretű kijelző könnyíti meg az üzemeltetést.

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Art of Sound Hungary.

Forrás: www.myryad.co.uk