Hazánkban is elérhető a LUXMAN csúcs előerősítője

A Luxman januárban jelentette be a hetvenes évek közepén bemutatott C-1000 előerősítő utódját, amit a legmagasabb hangminőség elérésére terveztek. A készülék a hagyományos csöves erősítő technológiát ötvözi a legmodernebb megoldásokkal, ezzel is tisztelegve a klasszikus felmenő előtt.

A LUXMAN CL-1000 típusjelzésű modell előlapja három rétegű, precíziósan megmunkált alumíniumból készült, amit egy rezgéseknek fokozottan ellenálló vázra dolgoztak rá. A kezelőszervek kiosztása a klasszikus változatot idézi, ahogy a rózsafa doboz is egyfajta főhajtásként értelmezhető. Mivel a vákuumcsövek nagyon érzékenyek a rezgésre a házat belső válaszfalakkal is megerősítették. A kiegészítő védelemként az áramköri táblákat speciális gumi konzolokkal választották el az alváztól, maga a készülék pedig öntöttvas lábakon áll. A hátlapon található RCA terminálok egyedi ötvözetből készültek, amivel sikerült javítani a vezetőképességet és az élettartamot.

A készülék több szabadalmaztatott technológiát is alkalmaz. Az új modell megkapta a gyártó saját fejlesztésű LECUTA hangerőszabályzó egységének legújabb változatát, amely egy relé vezérelt kapcsoló/trafós megoldás. A jel útvonalon kívül elhelyezett egység harmincnégy lépésben szabályozza a hangerőt, rendkívül pontos vezérlésre képes. Mivel a transzformátormagok befolyásolhatják a hangminőséget, ezért a készülékbe egyedi nano-kristályszerkezetű FINEMET (Hitachi) mag került, ami alacsony hangerő mellett is teljes hangélményt biztosít.

A berendezés E88CC kettős triódákat használ, amiket rendkívül alacsony zaj, remek dinamika és részletgazdag reprodukciós képesség jellemez. Mindkét oldal dedikált transzformátorokkal rendelkezik, amely megoldás jótékony hatást gyakorol a hangminőségre, valamint egy hangerő szabályzót megkerülő Line Straight üzemmód is rendelkezésre áll. A készülék egy MM/MC rendszereket támogató phono modullal is rendelkezik, amihez egy hátsó panelen elhelyezett impedancia optimalizálására használható kapcsoló is tartozik. Újdonságként említést érdemel az Articulator funkció, amely a maradvány mágneses terek felszámolásában játszik szerepet. A rendszer minden bekapcsoláskor teljesen kiüríti a transzformátor magokat, de a jobb hangélmény érdekében manuális „tisztítás” is végezhető.

Forrás: www.luxman.com