Hazánkban is elérhetők a SIVGA fejhallgatói

A hat évvel ezelőtt alapított Dongguan Sivga Electronic Technology Co., Ltd. csúcskategóriás fejhallgatók fejlesztésére és gyártására összpontosít. A társaság a kutatás-fejlesztést is házon belül tartja, számos kiváló szakembert foglalkoztat az audioipar különböző területeiről.

Szerencsére a kínai gyártókkal szembeni előítéletek kezdenek megváltozni, egyre több márka globálisan is elkezdett teret hódítani. A SIVGA almárkája már nálunk is bemutatkozott, készülékeik jellemzően pozitív visszhangot váltottak ki az építési minőség, hangzás és a kedvező árazás miatt. A márka SV023 jelzésű nyitott fülese kellemes csalódás volt, ezúttal két zárt fejhallgatóval bővült a kínálat.

A ROBIN (69.990 forint) és ORIOLE (93.990 forint) zárt kialakítású over-ear készülékek, mindkét változatot ötven milliméteres dinamikus átalakítóval szerelték. A fülkagylókat rózsafából esztergálják, majd a felületet lakozzák vagy pácolják. A fejpántot kézzel varrott bőrrel borították, a memóriahabbal töltött fülpárnák leválaszthatók. A hangszórók három milliméter vastag Nd-Fe-B mágneseket és egy rézbevonatú alumíniumhuzalokból készült tekercset tartalmaznak, mindkét modell harminckét ohmos impedanciával rendelkezik, ezért telefonnal is kényelmesen meghajtható.

A gyártó által közzétett infók szerint az Oriole kiegyensúlyozott és széles hangszínpadot kínál, klasszikus és jazz zenéhez lehet ideális választás, míg a Robin kicsit harsányabb karakterrel bír, rock és popzenéhez ajánlják. Mindkét fejhallgatót leválasztható, 3.5 milliméteres dugóban végződő harisnyázott zsinórral szállítják, a csomagban természetesen átalakító is található.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a Muzix Audio.

Forrás: www.sivgaaudio.com