HDMI 2.1 csatlakozókat kaptak az új Philips LCD tévék

A Philips bemutatta aktualizált LCD tévé kínálatát. A modellek negyvenhárom és hetvenöt hüvely közötti méretben kerülnek a piacra.

PHILIPS PUS8506

A Philips még januárban jelentette be a frissített felállást, aminek legfontosabb újítása a HDMI 2.1 portok és a kapcsolódó funkciók megjelenése. Egyes új modellek elsőként támogatják a 4K/120 Hz felbontást, van ALLM és VRR, ami azt jelenti, hogy a készülékek az újabb generációs játékkonzolokkal (PS5 és Xbox Series S/X) is szépen összedolgoznak. A gyártó a HDMI eARC révén jobb hangminőséget is ígér.

A másik újítás a miniLED háttérvilágítás alkalmazása (PML9506 és PML9636), amely önmagában ugyan nem garancia a jobb képminőségre, azonban több dimming zónát kapunk, ami jótékony hatással van a fényerő és kontraszt szabályozására.

PHILIPS PML9636

A PU (S7506, S7906, S8506, S9206) esetében Direct és Edge LED panelekre, Dolby Vision támogatásra és klasszikus hangrendszerre lehet számítani. A belépő modellen kívül három vagy négyoldalas Ambilight is rendelkezésre áll. A HDMI 2.1 konnektor a PUS9206 és PM szériás tévékben kerül bevezetésre, a tartomány zászlóshajójának számító PML9636 dedikált 3.1.2 kiosztású Bowers&Wilkins hangrendszerrel is büszkélkedhet. Az Android 10 operációs rendszert futtató újdonságok egy része már vihető, a miniLED készülékek forgalmazása várhatóan szeptemberben kezdődik.

Forrás: www.tpvision.com