HDMI 2.1 frissítést kapnak az Arcam / JBL AV modellek

Az Arcam és JBL márkákat birtokló Harman Luxury Audio Group bejelentette, hogy lehetőség október és december vége között élesedik.

A frissítés ebben az esetben nem egyszerűen firmware újítást takar, egy HDMI 2.1 kártyára beszerelése szükséges, amit a disztribúciós partnereken keresztül az Arcam / JBL Synthesis szerződött partnerei végeznek el. A HDMI 2.1 48Gbps sávszélességet kínál, ami jelentősen meghaladja a HDMI 2.0 18Gbps értékét. Támogatja a magas videófelbontásokat (legfeljebb 10K) és a 120 kép/mp sebességet. Az új funkciók kihasználásához persze kompatibilis HDMI-kábelekre és legalább egy HDMI 2.1 bemenettel rendelkező tévére is szükség van.

Jim Garrett, a Harman Luxury Audio képviseletében elmondta, hogy ”a globális forgalmazókkal és disztribúciós partnerekkel szorosan együttműködve azon leszünk, hogy a frissítési folyamat a lehető leggyorsabb legyen.” Az Arcam oldaláról az AVR10, AVR20, AVR30 és az AV40 modellek, míg a JBL részéről az SDR-35 és SDP-55 receiverek biztosan érintettek, a teljes lista a gyártók oldalán lesz olvasható. A HDMI 2.1 kártyák költsége egyelőre nem ismert.

Forrás: www.harmanluxuryaudio.com