HDR10+ Gaming – Az új Samsung tévék támogatják

A Samsung Las Vegasban is megerősítette, hogy egyes 4K és 8K tévékészülékek (és játékos monitorok) támogatni fogják az új HDR10+ GAMING szabványt.

A HDR10+ GAMING lényegében egy olyan játékmód, amely nem igényel manuális kalibrálást a felhasználók részéről, a játékmotor automatikusan, valós időben optimalizálja az éppen megjelenített tartalmat. A szabványt támogató tévék és monitorok esetében garantált a VRR (120 Hz-ig), az automatikus HDR kalibráció, valamint a forrásoldali Tone Mapping, aminek köszönhetően mindig az adott HDR kijelzőhöz igazított látványban lehet majd részünk.

Hardver oldalról az Nvidia már jelezte, hogy partner a szabvány használatában és népszerűsítésében, a játékfejlesztők közül a Saber Interactive és a Game Mechanic Studios részéről várhatók elsőként az eljárást támogató címek. A Samsung pontosan nem árulta el, mely készülékekben várható a szabvány megjelenése, korábbi információk szerint a legújabb Neo QLED (pl. Q70) tévék és az újabb generációs monitorok lehetnek az első befutók.

Forrás: www.news.samsung.com