HEDDPhone fejhallgató – Stúdiókból az otthonokba

A HEDDPhone a Heinz Electrodynamic Designs első fejhallgatója, amely a gyártó által annyira kedvelt AMT technológiára építkezik.

A Heinz Electrodynamic Designs vállalatot apa (Klaus Heinz) és fia (dr. Frederik Knop) alapították öt évvel ezelőtt. Előbbi élete állandóan a fizika és a hangok világa között mozgott, számos színpadi és stúdió elektronika fűződik a nevéhez. Négy évtizedes pályafutását AMT technológiás magassugárzók fejlesztésével kezdte, a kilencvenes években megalapított a főként profi hangrendszerekkel foglalkozó ADAM Audio vállalatot. Fia doktori fokozatot szerzett az audio-technológia több területén, évekig működött közre hangmérnökként különböző produkciókban, hogy aztán a családi céghez csatlakozva is kamatoztassa megszerzett tudását.

A HEDDPHONE (1700 EUR) egy nyitott, elektrodinamikus meghajtót dolgoztató over-ear fejhallgató. Az AMT átalakítók előnye, hogy a síkmágneses vagy elektrosztatikus rendszereknél is gyorsabban képesek mozgatni a levegőt. A gyártó egy hajtogatott, egyedi geometriával (VVT-Variable Velocity Transform) rendelkező membránt használ, így a füles kivételesen széles (10Hz – 40kHz) frekvencia-válaszra és részletes, dinamikus reprodukcióra képes. A méretes készülékhez két méter hosszú kábel jár, aminek fejhallgató felé eső végére mini-XLR cstlakozók kerültek, míg a túloldalon negyed hüvelykes bemenet található. A készülék 87 dB (1 mW) érzékenységgel és 42 ohm impedanciával rendelkezik.

Forrás: www.hedd.audio/heddphone