HEGEL Viking – Új referencia CD-lejátszó

A Hegel néhány éve, kulcsfontosságú komponensek hiánya miatt, kénytelen volt beszüntetni a Mohican CD-lejátszó gyártását, aminek az utódja készült el.

Bár a streaming előretörésével a fizikai formátumok háttérbe szorultak, az elmúlt pár évben a bakelit és CD eladások erősödni látszanak. A HEGEL VIKING egy Redbook-szabványra épített készülék, amit úgy terveztek, hogy a legjobb reprodukciót biztosítsa. Dedikált lézer és CD-meghajtó szavatolja a legpontosabb beolvasást, a torzításmentes digitális-analóg átalakítást prémium DAC végzi. A rendszer semmilyen módon nem manipulálja a beérkező jelet, nincs felmintavételezés.

Az időzítésért a saját fejlesztésű Master Clock rendszer felel, az alacsony fáziszajjal rendelkező kvarckristály és a szabadalmaztatott SoundEngine technológia alkalmazásával a jittert sikerült rendkívül alacsonyan tartani. Az analóg fokozatot kifejezetten ehhez a modellhez tervezték, a saját fejlesztésű aluláteresztő szűrő és a Line Driver technológia révén a jel zavartalanul jut el az erősítőig. A készülékházat az egységes megjelenés érdekében az elmúlt években megjelent modellekhez igazították, masszív felépítés szavatolja, hogy a lejátszó hosszú évekig szolgálja a zenerajongókat.

A készülék egy pár kiegyensúlyozott XLR, klasszikus RCA és egy BNC kimenettel rendelkezik, így gyorsan és könnyen integrálható bármilyen rendszerbe. Kényelmi szempontokból automatikus készenléti funkciót is kapunk, de más Hegel termékek vezérlésére is alkalmas RC8 távkapcsoló is a csomag része. Az árazás még függőben van.

A márka hivatalos magyar forgalmazója az Audio Centrum.

Forrás: www.hegel.com