Hi-Res lemezjátszókkal jelentkezett a Victrola

A Victrola az elmúlt években két Sonos kompatibilis lemezjátszót is piacra dobott, amelyeknek most összerakta a módosított változatát.

A HI-RES CARBON (699 EUR) és HI-RES ONYX (499 EUR) lemezjátszók nem rendelkeznek Work with Sonos hitelesítéssel, azonban a beépített Buetooth modul révén képesek „nagy felbontású” állományokat lejátszani. Az idézőjel nem véletlen, hiszen mindegyik Bluetooth formátum esetében szükség van némi tömörítésre, ugyanakkor a Qualcomm aptX Adaptive kodeknek köszönhetően a bitráta dinamikusan skálázható, így a hagyományos Bluetooth minőségnél sokkal jobb hangzásban lehet reménykedni.

A készülékek segítségével kényelmesen digitalizálható (pl. állagmegóvás érdekében) bármilyen bakelit-gyűjtemény, illetve továbbítható a korongok tartalma vezetékmentes hangszórókra vagy fejhallgatókra. Az új modellek aranyozott RCA kimenetekkel is rendelkeznek. Mindkét Hi-Res lemezjátszó nagy sűrűségű MDF alvázat kapott, a lemeztányérok alumíniumból készültek. A Carbon esetében a szénszálas hangkar, széleskörűen kalibrálható ellensúly és Ortofon 2M RED hangszedő jelenti a pluszt, az ONYX esetében be kell érni az alumínium karral és AT-VM95E hangszedővel.

Forrás: www.victrola.com/press