HiBy R2 II DAP – Egy funkciókban gazdag apróság

A HiBy belépő szintű kínálatának tagja számos a kategóriára kevésbé jellemző szolgáltatást biztosít, leginkább azoknak készült, akik költségtakarékosan szeretnék megvetni lábuk a hordozható lejátszók piacán.

A második generációs HIBY R2 (89 USD) DAP formavilágát tekintve maradt a kitaposott úton. A zömök kialakítás révén a készülék szűkebb zsebekben is jól érzi magát. A kijelző mérete (2.45 hüvelyk) és felbontása (480×360 képpont) nem változott, továbbra is szűkösnek érződik kicsit, ugyanakkor a kezelőfelületet átszabták, ami jót tett a felhasználói élménynek.

Az általános jellemzők maradtak, adott a WiFi és Bluetooth képesség, az Ingenic X1000E processzor is az örökségek közé tartozik, azonban a DAC szekciót átalakították és egy házon belül fejlesztett ún. master tuning board is beépítésre került. Utóbbi preseteken keresztül lehetővé teszi a hangzás utólagos finomítását, de akár egyedi paraméterezésre is lehetőséget kínál.

Az elődben használt ES9218 SoC helyére ES9219C lapka került újdonság, hogy a DAC szakasz külön is elérhető, így az apróság USB-módban akár noteszgépek hangzásának feljavítására is alkalmas. A lejátszó kezeli a legtöbb digitális audio-formátumot, beleértve a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD (256) állományokat, ráadásként az MQA (8x) képességről sem kell lemondani.

A hangerőszabályzó tárcsa jobb oldalra került, küllemében az okosórák több funkciós megoldására hajaz. A tápkapcsolóhoz egy LED is tartozik, ami a töltöttség mértékét is jelzi, illetve a lejátszott formátumtól függően más színnel világít. A készülék mikrofonnal is rendelkezik, de a kombi-jacken keresztül mikrofonnal szerelt fülmonitorokat is képes kezelni. Az USB (átvitel és töltés) port sajnos csak a 2.0 szabványt támogatja, belső tárhely nincs, a zeneszámok legfeljebb 2TB kapacitású microSD kártyán tárolhatók.

A 1000 mAh kapacitású akkumulátor a gyári adatok szerint tizenöt óra lejátszást biztosít két töltés között, amire nagyjából két órát kell szánni, ha teljes töltöttségre vágyunk. A készenléti időt húsz napban jelölték meg. Az átszabott HiBy OS jól navigálható, rengeteg hangélményt és használatot befolyásoló beállítást kínál, aki a HiByLink funkciót is szeretné kihasználni annak a HiBy Music alkalmazásra (Android és iOS) is szüksége lesz.

Forrás: www.hiby.com