HIDIZS AP80 PRO-X – Zsebméretű erőmű

A Hidizs mikro-DAP sorozatának legújabb tagja az AP80 Pro továbbfejlesztett változata, ami Ázsiában és az Egyesült Államokban tavaly, míg Európában az év elején mutatkozott be.

Az új generációs modell külsejét tekintve semmi újdonsággal nem szolgál, a fejlesztéseket a burkolat alatt kell keresni. A ház CNC megmunkált alumínium ötvözetből készült, az előlap nagy részét a Samsung gyártmányú 2.45 hüvelykes IPS kijelző foglalja el. A legfontosabb módosítás, hogy az új modell két darab ESS9219C DAC chipet dolgoztat, ami a dinamikatartomány növekedését és a torzítás csökkenését hozta magával. A lapkák akár 2.0 Vrms kimenetet is támogatnak, analóg erősítés-szabályzás mellett, plusz a csatorna elválasztás is jelentősen (harminc százalék) javult.

A rendszer kezeli a PCM (32-bit/384 kHz) állományokat, a HBC3000 FPGA chip révén támogatja a natív DSD (64/128/256) lejátszást, valamint MQA (8x) dekódolásra is lehetőséget biztosít. Az apróságra 3.5 milliméteres és 2.5 milliméteres (Balanced) konnektorok kerültek, amik egy USB-C aljzat két oldalán kaptak helyet. Az analóg hangerőszabályzó mellett az alapvető funkciókat vezérlő fizikai gombok is találhatók, a teljes körű kontrollt a Hiby OS teszi lehetővé.

A készülék kétirányú Bluetooth kapcsolattal rendelkezik, extra szolgáltatásként lépésszámláló és E-Book olvasó is van, bár nem értem miért akarna bárki ilyen apró felületen könyvet olvasgatni? A HIDIZS AP80 PRO-X DAP 189 dollárért vásárolható meg.

Forrás: www.hidizs.net