HiFi ROSE RS250A streamer – Kicsit több, kicsit jobb

A HiFi Rose valamikor a múlt év közepén mutatta be a felsőház küszöbét koptató középkategóriás RS250 modelljét, amely felülvizsgálva és módosítva kerül vissza a polcokra.

A HiFi Rose RS250A (kb. 2599 USD) egy nagy teljesítményű hálózati streamer, DAC és előerősítő audiofil teljesítményre optimalizált kimeneti fokozattal. Ami megjelenést illeti semmi nem változott, maradt a gondosan tervezett és épített alumínium ház, a nagyméretű (8.8 hüvelykes) színes LCD érintőkijelző és a csatlakozási lehetőségek.

Az első módosítás a DAC szakaszban történt, a jobb teljesítmény érdekében ES9028 PRO DAC chip integrálása mellett döntöttek, továbbra is támogatottak a PCM (32-bit/768 KHz) és DSD (natív 512) állományok. A DAC mellett a kimeneti fokozat cseréjére is sor került, új saját fejlesztésű Discrete OPAMP vette át a régi komponens helyét.

A Rose OS MUSIC alkalmazáson keresztül hálózatról vagy a csatlakoztatott eszközökről is biztosított a streamelés, a készülék MQA tanúsítvánnyal is rendelkezik, a teljes folyamat házon belül történik. A testre szabható alkalmazások hozzáférést biztosítanak a videoszolgáltatásokhoz, podcastokhoz és internetes rádiókhoz. Külső meghajtón keresztül lehetőség van a CD gyűjtemények digitalizására.

A HDMI kimenet a 4K videók (Tidal, Rose Tube vagy Video alkalmazásokon keresztül) lejátszását is támogatja. Adott a Wi-Fi, Ethernet és Bluetooth 4.0 (AD2DP SINK, AVRCP v1.3) kapcsolat. A csomag tartalmazza a Bluetooth távirányítót és ajánlásokat az ingyenes Android/iOS alkalmazásokhoz.

Forrás: www.eng.hifirose.com