High End 2022 – Bővíthető a NAD legújabb erősítője

A NAD bemutatta legújabb Modular Design Construction platformot használó erősítőjét, amely a hosszú távú rugalmasság jegyében épült.

A NAD C389 (1499 EUR) a hivatalos címke szerint HybridDigital UcD erősítő, ami számos megoldást örökít tovább a márka Masters Series erősítőiből. A digitális szakasz egy 32-bites ESS Sabre DAC chip köré épült, ami a kivételesen széles dinamikatartományról, rendkívül alacsony zajról és torzításról híres, így forrástól függetlenül tiszta és holografikus hangképet biztosít.

A végfokba a NAD a HybridDigital UcD topológia átszabott változata került. Több UcD erősítő modul kiegyensúlyozott áthidalt konfigurációban dolgozik, kapcsolóüzemű tápegységgel megtámogatva. A készülék csatornánként 130W folyamatos teljesítményre képes, az ígéretek szerint bármilyen hangfal meghajtására alkalmas.

A hátlapon több digitális és analóg bemenet található, közöttük egy ultra-alacsony zajszintű phono és a HDMI eARC interfész is helyet kapott. A két hangsugárzó kimeneten kívül, két darab mélynyomó és előerősítő kimenettel találkozhatunk, valamint egy dedikált fejhallgató-erősítőt is kapunk.

A készülék második generációs MDC modulok fogadására képes, két bővítőhellyel rendelkezik. A technológia másfél évtizede jelent meg, az MDC2 már kétirányú kommunkációt tesz lehetővé a bővítmény és a gazdagép között. A NAD MDC2 BluOS-D, az első második generációs modul, amely BluOS multi-room streamelést és Dirac Live korrekciót kínál. Az MDC2 BluOS-D Wi-Fi-n vagy vezetékes Etherneten keresztül csatlakozhat az otthoni hálózathoz, használatával a C389 akár hatvannégy zónás rendszerben is elhelyezhető. Az új modell valamikor a nyár elején kerül forgalomba.

Forrás: www.nadelectronics.com