High End 2022 – Dynaudio Focus aktív hangfalcsalád

A Dynaudio nyolc évvel ezelőtt mutatta be vezetékmentes Focus XD termékcsaládot, aminek újabb változata került reflektorfénybe.

Az újabb generációs DYNAUDIO FOCUS széria a korábbi gyakorlatnak megfelelően három modellből áll, amelyek mindegyike támogatja a Tidal Connect, Spotify Connect, AirPlay 2 és Chromecast szolgáltatásokat. Adott a WiFi és Bluetooth kapcsolat, plusz a hangkeltők Roon Ready tanúsítvánnyal is rendelkeznek. A modellek koaxiális, digitális és analóg bemeneteket is viselnek, egyedül a HDMI aljzat hiányzik a repertoárból, ugyanakkor WiSA kompatibilis tévékkel össze tud dolgozni a rendszer.

Vezetékek nélkül natív 24-bit/96 kHz a limit, ami vezetékes kapcsolatot használva 24-bit/192 kHz értékre tolódik. A hangélmény finomhangolására a Dynaudio alkalmazáson keresztül van lehetőség, de opcionálisan a Dirac Live használata is támogatott. A széria belépő modellje a FOCUS 10 (5000 EUR) kétutas, DSP vezérelt zárt rendszer. A kabineten egy huszonnyolc milliméteres Cerotec lágy-dóm csipogó, valamint egy száznegyven milliméteres Esotec mélyközép hangszóró osztozik. Előbbi érzékenységét egyedi mágnesrendszerrel növelték, a membrán alatt pedig egy ún. Hexis kupola kapott helyet, ami javítja a levegőáramlást, optimalizálja a frekvenciamenetet és csökkenti a nem kívánt rezonanciákat.

A FOCUS 30 (7500 EUR) két és félutas álló hangfal, amely két darab mélyközép átalakítót dolgoztat, míg a FOCUS 50 (10.000 EUR) dedikált háromutas konstrukció, ennél a modellnél két száznyolcvan milliméteres meghajtó kezeli a basszusokat. Mindegyik tartományhoz saját erősítő tartozik. Az új Dynaudio Focus termékcsalád négy színben (Black High Gloss, White High Gloss, Walnut és Blonde Wood) kerül forgalomba.

Forrás: www.dynaudio.com