High End 2022 – Fyne Audio Vintage sorozat

Az újraértelmezett klasszikus hangfalak népszerűségét kihasználva a skót manufaktúra is összerakott egy kifejezetten impozáns termékcsaládot. A Fyne Audio Vintage széria egyelőre négy modellből áll, azonban hamarosan három újabb hangfal is várható.

A FYNE AUDIO VINTAGE termékvonalat két csoportra (Vintage és Vintage Classic) osztották. Utóbbi kicsit megfizethetőbb az MDF használata miatt, szemben a teljes mértékben fából épített Vintage hangfalakkal. A Münchenben bemutatott modellek (név szerint Classic XII, Classic X, Vintage Ten, Vintage Twelve) mindegyike alkalmazza a szabadalom alatt álló FYNE (IsoFlare meghajtók, BassTrax portok és FyneFlute) technológiákat.

Az összes modell hetvenöt milliméteres titán dóm csipogót kapott, amit modelltől függően 25-38 centis mélyközép meghajtókkal társítottak. A hangfalak mindegyike „kriogén kezelt” keresztváltókat kapott, illetve adott egy analóg hangzás-korrekciós megoldás, aminek pontos működését egyelőre nem ismertették.

Az ígéretek szerint a Vintage hangfalak forgalmazása az utolsó negyedévben kezdődik, addig az összes modell részletes és végleges specifikációja napvilágra kerül, illetve az árazás is megtörténik.

Forrás: www.fyneaudio.com/press/highend