High End 2022 – Megmutatta magát a DALI KORE

A Dali az ígéretét betartva színpadra állította legújabb, abszolút csúcskategóriát képviselő hangsugárzóját, ami tele van korábban nem alkalmazott megoldásokkal.

A KORE (80.000 EUR) „a tervezés, elektroakusztika és gyártási metódus tekintetében is az újjászületést képviseli” – mondta Lars Worre, a Dali vezérigazgatója. Mindegyik hangfal száztíz kilót nyom, ezért egy közel harmincöt kilós cement alapú lábazatot kaptak a megfelelő stabilitás érdekében.

Az EVO-K magassugárzó az Epicon hangfalakból ismerős hibrid hangszóró fejlesztett változata, harmincöt milliméteres dóm átalakítót és szalag-meghajtót házasít. Az új tömb az ígéretek szerint jobb teljesítményt nyújt, segíti az integrációt és tovább csökkenti a torzítást. A közepes tartományokat a DALI újraértelmezett, hét hüvelykes farost membrános meghajtója kezeli, míg a basszusokat második generációs SMC (Soft Magnetic Compound) meghajtók szólaltatják meg.

Újdonságnak számít a Balanced Drive SMC technológia, aminek lényege, hogy a jelveszteség és torzítások csökkentése érdekében két dedikált hangtekercset alkalmaznak. A kabinet merevségét fröccsöntött alumínium és kompozit anyagok biztosítják, a burkolat laminált Ammara Ebony furnérból készült.

Forrás: www.dali-speakers.com