High End München 2023 – Naim Audio

A Naim Audio kidobozolta és színpadra állította az új Classic (300) termékcsaládját, ami mellett egy az ötvenedik évforduló előtt tisztelgő retró-erősítőt is bemutatott.

A Naim impozáns bemutatóval készült, aminek középpontjába az új Classic (300) családba tartozó modellek kerültek, de azért egy kellemes kis múltidézésre is sort kerítettek. Az NVC TT lemezjátszó-előerősítő a gyártó szerint tökéletesen összedolgozik minden MC és MM hangszedővel szerelt lemezjátszóval és egyszerűen társítható az új NAC 332 vagy NSC 222 előerősítőkkel. A családba tartozó dedikált tápegységgel (NPX TT) kiemelkedően nagy teljesítményt kínál.

Az NS333 audio-streamer gyakorlatilag az összes népszerű nagy felbontású formátumot ismeri és kezeli, legyen szó UPnP eszközökről vagy hálózati szolgáltatásokról. Natívan támogatott a Spotify, az Apple Music, a TIDAL és a Qobuz, adott az Apple AirPlay 2 és a Chromecast, illetve Roon Ready tanúsítvány is jutott. A Bluetooth aptX kapcsolat révén táblagépek vagy okostelefonok is használhatók forrásként. Vezérlésre a mellékelt Zigbee távirányító vagy a Focal-Naim alkalmazás használható. A készülék többek között optikai és koaxiális portokat is visel.

A NAP350 monoblokk erősítő precíz zenei reprodukciót és 175 W teljesítményt ígér. A készülék prémium alkatrészekből, példaként a Statement rendszerben is használt tranzisztorokat és polisztirol kondenzátorokat felhasználva épült. A rendszer többek között a szimmetrikus XLR bemenetnek köszönhetően kiváló kompatibilitást kínál, könnyen társítható egy vagy több erősítővel.

A NAC332 analóg előerősítő a márka eddigi legsokoldalúbb készüléke, ügyesen ötvözi a teljesítményt és a rugalmasságot. A berendezés számos eszköz csatlakoztatását teszi lehetővé, az erősítőtől a fejhallgatóig, de a lemezjátszó vagy CD-lejátszó társítása sem jelent problémát Az optimalizált Naim áramkörök forrástól függetlenül kiváló teljesítményt szavatolnak, külön figyelmet fordítottak zajcsökkentésre a kompromisszumok nélküli hangélmény érdekében.

A NAIM NAIT50 a Nait1 (1983) erősítő kortárs elektronikával felturbózott replikája. A készülék magán viseli az eredeti változat puritán stílusjegyeit. Az erősítő tisztán analóg, teljesen lineáris AB osztályban játszik, csatornánként 25 W (8 ohm), 40 W (4 ohm) vagy 60 W (2 ohm) teljesítményre képes. Az újdonságok között található egy 6,35 milliméteres (a balance gomb helyére került) fejhallgató-kimenet és egy MM-phono szakasz. Az erősítő korlátozott darabszámban kerül piacra, mindössze 1973 (a Naim alapításának éve) darabot készítenek belőle.

Forrás: www.naimaudio.com/press/munich