High End 2024 – Lemezjátszót épített a FiiO

A FiiO automata Bluetooth lemezjátszója, aptX HD streaming támogatással is rendelkezik.

Úgy tűnik a bakelitek reneszánsza egyre kevesebb márkát hagy hidegen. A hordozható lejátszókkal (DAP) és fülhallgatókkal nevet szerző FiiO meglepő módon egy lemezjátszóval hívta fel magára a figyelmet. A TT13 teljesen automata készülék, amely egy gombos emelő mechanizmussal rendelkezik és ismétlés funkciót is kínál.

A vezérlést a nagy méretű gombok egyszerűsítik, amelyek következetesen reagálnak a parancsokra. A kiállításon egy működő prototípus volt látható, ennek ellenére az építési minőségre nem lehet panasz. A végleges változatra az infók szerint egy hatodik gomb (lásd a renderképet) is kerül, amivel a fordulatszámot lehet majd szabályozni, illetve a gombok címkézésén is változtatni fognak.

Ahogy bevezetőben is említettük a TT13 Bluetooth lemezjátszó, ami támogatja az aptX HD szabványt, így kompatibilis fülesek vagy hangszórók használatára is lehetőség van. Sajnos az olyan riválisokkal ellentétben, mint pl. a Cambridge Alva TT V2 a beépített előerősítő nem kapcsolható ki, így külső eszközök használatára nincs lehetőség.

A FiiO TT13 szíjhajtást használ, a hangkar végére mozgó mágneses Audio-Technica AT3600L hangszedőt szereltek. A lemeztányért szegélyező LED „glória” és a logó készenléti állapotban kéken, működés közben pedig zölden világít. A forgalmazás pontos kezdete egyelőre nem ismert, a legutóbbi információk szerint „néhány hónapot” még várni kell. A lemezjátszó induló ára várhatóan 300 euró lesz.

Forrás: www.fiio.com/press