High End 2024 – Sonus faber Sonetto G2 széria

A Sonus faber a müncheni expón mutatta be a Sonetto G2 hangsugárzó termékcsaládot, ami hét modellt tartalmaz.

A SONETTO G2 széria a márka belépő szintű kínálatába tartozik, persze minden relatív, de az olasz manufaktúra kínálatán belül egészen barátságos lett az árazás. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy az új család rengeteg megoldást örökít tovább pl. a Suprema sorozatból, ami esszenciája mindannak, amire az olasz hangmesterek a tervezés és az akusztika területén képesek.

Egyik lecsorgó megoldás az álló hangfalakban alkalmazott belső parafa kamra, aminek organikus formája lehetővé teszi a “hanghullámok zökkenőmentes áramlását”, valamint jótékony hatással van a rezonancia és a hangterjedés szabályozására. A két nagyobb álló hangfal, valamint a center megkapta az ún. camelia-középsugárzót, ami egyenletesebb frekvenciaválaszt és tiszta hangzást biztosít a hallgató elhelyezkedésétől függetlenül.

A mélyközép és basszus hangszórókat virágmintás elemek övezik, amelyek nem csupán dekoratívak, de az interferencia csökkentésében is szerepet játszanak. A teljes sorozatban a Sonus faber saját Silk Dome DAD (Damped Apex Dome) magassugárzója teljesít szolgálatot. Az állványra szerelhető modellek megkapták az Amati és Serafino Homage hangfalakban is alkalmazott Intono névre keresztelt technológiát, amely kombinálja a zárt és szellőztetett kabinetek előnyeit, megakadályozza a nem kívánt impedancia-csúcsok képződését és középtartomány tompulását.

A falra szerelhető modell kivételével mindegyik hangfal módosított reflex nyílással rendelkezik, valamint újdonság az áttervezett beton talp, amely többek között jobb stabilitást szavatol. A Sonetto G2 család értékesítése dió, wenge és zongora fekete változatokban júliusban kezdődik.

SONETTO I G2 (kétutas polc): 1999 USD
SONETTO II G2 (kétutas polc): 2749 USD
SONETTO III G2 (két és félutas álló): 4499 USD
SONETTO V G2 (háromutas álló): 6499 USD
SONETTO VIII G2 (háromutas álló): 7999 USD
SONETTO CENTER G2: 1499 USD
SONETTO WALL G2: 1499 USD
SONETTO G2 állvány (Sonetto I – II modellekhez): 899 USD

A márka hivatalos hazai forgalmazója az Audiophile Szalon.

Forrás: www.sonusfaber.com