High End 2024 – Tannoy Autograph 12

Az eredeti Tannoy Autograph az ötvenes évek közepén jelent meg. A hetvenéves évfordulóra a márka egy újabb változattal készül, amely a „klasszikus megjelenést kortárs technológiákkal házasítja”.

A közel százéves Tannoy történelmének legnagyobb sikere a dual-koncentrikus meghajtó lett, amely egy magas-, közép- és mélysugárzót kombinál egyetlen tengelyen. A márka elsők között az Autograph GRF (1954) hangsugárzóban használta az innovatív hangszórót, amely hozzávetőleg egy évtizeddel előzte meg a hírneves Monitor Gold Dual Concentric termékcsaládot.

A Tannoy az ezredforduló környékén már készített egy kisebb Autograph (amit stílszerűen Mini névvel illettek) hangfalat, azonban az új modell lényegesen közelebb áll az eredeti koncepcióhoz, arról nem beszélve, hogy nagyobb helyiségek hangosítására is alkalmas.

A végleges specifikációk és az árazás egyelőre nem ismert, azonban néhány részlet már napvilágot látott. Kétutas hangfalról van szó, amiben egy tizenkét hüvelykes meghajtó dolgozik. A kabinet nyírfa rétegelt lemezből készül, amit dió furnérral vonnak be, első ránézésre nagy a hasonlóság a tavalyi Model III LZ hangsugárzóval. Reméljük hamarosan további részletekkel is jelentkezhetünk.

Forrás: www.tannoy.com/high-end/press