High End München 2023 – DALI IO-12 fejhallgató

A DALI a bajor fővárosban leplezte le legújabb vezetékmentes fejhallgatóját, amely elsőként kapta meg a torzítás csökkentésére szolgáló SMC technológiát.

A szabadalmaztatott Soft Magnetic Compound (SMC) technológia ismerős lehet a márka felső kategóriás hangfalaiból, azonban először kerül be hordozható eszközbe. Az egyedi rendszer csökkenteni a hiszterézist, ami jellemzően nem kívánt, hangélményt negatívan befolyásoló torzításhoz vezet. A készülék ötven milliméteres, papírszálas membránnal rendelkező átalakítókat kapott. A bőrrel bevont, gazdagon párnázott fülkagylók kiemelkedő passzív szigetelést ígérnek, de természetesen az aktív zajszűrés is adott. A kezelőszervek jobb oldalon találhatók, minden fontosabb funkció elérhető innen a társalkalmazás használata nélkül.

A Bluetooth kapcsolat mellett 3.5 milliméteres aljzat és USB-C csatlakozó is rendelkezésre áll, utóbbi legfeljebb a 24-bit/96 kHz felbontású átvitelt támogatja. A beépített akkumulátor moderált hangerő mellett 35 óra üzemidőt ígér. A hangélmény finomítására a már említett alkalmazáson keresztül van lehetőség, de két egyszerűen aktiválható preset (HiFi és Bass) is van, előbbi a gyártó szerint autentikusabb hangzást szavatol, utóbbi pedig (az elnevezéshez hűen) a basszusokra erősít rá. A Dali IO-12 (999 EUR) augusztusban kerül forgalomba.

Forrás: www.dali-speakers.com