High End München 2023 – JBL L100 Classic MkII

A JBL öt éve állt elő az ikonikus L100 (1970) hangfal modernizált változatával, tavaly pedig egy limitált verziót is piacra dobott, de úgy tűnik a márka még lát potenciált a modellben.

A JBL L100 CLASSIC mk2 (4500 EUR) valamint a szintén megújított kistesó (L82) megjelenése változatlan. A diófa furnérral borított kabinet mérete és kialakítása mindkét esetben maradt, a hangszórókat továbbra is Quadrex rácsokkal takarhatjuk el. A hangfalak ugyanakkor megkapták a márka Performance Package névre hallgató csomagját, ami hangminőségben komoly előrelépést ígér az alapváltozathoz képest.

A harminc (L100 Classic) illetve húsz centis (L82) mélysugárzókat felülvizsgálták és módosították, aminek következtében javult a linearitás és tovább csökkent a torzítás. A titán dóm (25 mm) magassugárzón és a 12,5 centis (L100 Classic) közepes meghajtón (közelebbről egyelőre szintén nem részletezett) is több módosítást végeztek, így azok „teljesítményszintet léptek”. Átdolgozták a keresztváltókat, hogy igazodjanak a bi-wiring támasztotta követelményekhez és a kötőhelyek is megújultak. Az új változatok az év második negyedévében kerülnek forgalomba, az L82 Classic MkII 2250 eurós áron lesz rendelhető.

Forrás: www.news.harman.com