Hivatalos az Apple AirPods Max fejhallgató

Az Apple hivatalosan is bemutatta H1 chipre épített fejhallgatóját, amely többek között vezetékmentes kapcsolatot, aktív zajcsökkentést és adaptív EQ vezérlést kínál.

Az Apple AirPods Max (549 USD) a gyártó első saját márkás fejhallgatója. A készülékre kellemes megjelenés jellemző, főként a kényelemre és a hangélményére került a hangsúly. A fejhallgató váza rozsdamentes acélból van, míg a fülkagylók eloxált alumíniumból készültek, a fülpárnákat és fejpántot természetesen memóriahabbal töltötték.

A készülék új fejlesztésű, negyven milliméteres dinamikus átalakítót dolgoztat. A gyártó szerint a neodímium mágneses motorral szerelt meghajtó a teljes frekvencia tartományban egy százalék alatti torzítást produkál. A feldolgozást az Apple saját H1 chipje végzi, amiből rögtön kettőt is kapunk és több fokozatban állítható aktív zajcsökkentés is van. A zajszűrést szabályozó kapcsolón kívül minden funkciót a Digital Crown elnevezésű tárcsa vezérel. A hangerő szabályzása, tartalom kezelés, hívások indítása és fogadása, hangsegéd (Siri) aktiválása is ezen keresztül történik. A készülék összesen kilenc mikrofont visel, amiből nyolc a zajszűrésben játszik aktív szerepet, egynek pedig a beszélgetések hangminőségének optimalizálása a feladata.

Az extrák közé tartozik az adaptív EQ, amely mindig a pillanatnyi hallgatási körülményekhez igazítja a hangot. A gyorsulásmérővel és giroszkóppal szerelt eszköz a többcsatornás tartalmak hibátlan leképezését ígéri. A gyári adatok szerint átlagos hangerőn, aktív zajszűrés mellett a készülék húsz órán át használható. Az üzemidőt hivatott kitolni a közelség érzékelő (ha lekerül a füles, megszakad a lejátszás) illetve a rendelhető Smart Case tok, ami automatikusan energiatakarékos, passzív módba teszi az eszközt, amit egyébként Lightning csatlakozón keresztül lehet tölteni. Az Apple újdonsága öt különböző színben lesz elérhető kérdés, mennyire lesz versenyképes a masszív árazás miatt.

Forrás: www.apple.com