Hivatalosan is befutott a DALI IO-12 fejhallgató

A DALI újdonságát a müncheni expón már demózták, a készülék ötven milliméteres átalakítókkal, ANC funkcióval és harmincöt órás akkumulátor üzemidővel büszkélkedhet.

A DALI negyven éve része a globális audio-piacnak, számos új modellt kapcsol a jeles évfordulóhoz. A DALI IO-12 (399.990 Ft) fejhallgató világelsőként kapta meg a szabadalmaztatott Soft Magnetic Compound (SMC) mágneses rendszert, amely a DALI csúcskategóriás hangsugárzóiban is megtalálható. A hagyományos mágnesek alkalmazásakor nem ritka a hiszterézisnek nevezett jelenség. Ez nem kívánt ellenállást hoz létre a hangtekercsben, ami a hangélményt befolyásoló torzításhoz vezethet.

A DALI SMC technológiája papírszálas membránnal kombinálva képes jelentősen csökkenti a hiszterézist, drasztikusan csökkentve az egyenetlen harmonikus torzítást. Az új fejhallgató esetében nem az általánosan elterjedt önhordó, előfeszítő nélküli konstrukciót alkalmazták a hangtekercsben, hanem előfeszítőt használtak, aminek eredménye a hangtekercs jobb szerkezeti integritásából fakadó, alacsonyabb torzítás.

“Az SMC alkalmazásával a DALI IO-12 fejhallgatókon lényegében elértük a high-end egyedi installációs hangszórók elektrosztatikus középtartománybeli tisztaságának szintjét” – mondta Krestian Pedersen, a DALI termékmenedzsment vezetője. A DALI IO-12 fejhallgatót úgy tervezték, hogy vezetékes vagy vezeték nélküli használatra egyaránt alkalmas legyen.

Támogatottak az SBC, az AAC, az aptX, az aptX HD és az aptX Adaptive Bluetooth szabványok, a 3.5 milliméteres mini-jack és USB-C kábelek révén az eszköz számos forráseszközöhöz társítható. Az USB-C kábel használatával – a forrástól és az eszköztől függően – akár 24-bit/96 kHz Hi-Res felbontás is elérhető.

Amennyiben a 3.5 milliméteres kábel passzív analóg módban van használva a fülest nem kell bekapcsolni, ez az üzemmód egy belső passzív szűrőt aktivál, ugyanazt a hangminőséget és teljesítményt biztosítva, mint ami aktív DSP- alapú szűréssel is elérhető. A rendszer két hangprofilt (Bass és HiFi) kínál, megadva a választás lehetőségét. Az aktív zajszűrő technológiának köszönhetően a füles zajosabb környezetben is jó útitárs, akár harmincöt órán keresztül.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.dali-speakers.com