Hivatalosan is befutottak a WHARFEDALE ELYSIAN zászlóshajók

A társaság az újdonságok bemutatásával, egy hároméves K+F projekt végére tett pontot. A hangfalakat valójában együtt fejlesztették a közelmúltban leleplezett EVO4 sorozattal, ám azoknál magasabban helyezkednek el a kínálatban.

Az új termékcsalád az ELYSIAN 2 (4500 GBP) állványos és ELYSIAN 4 (6500 GBP) álló hangfalakat foglalja magába. Mivel az EVO/ELYSIAN modelleket egyazon projekt részeként fejlesztették a készülékek számos közös jellemzővel rendelkeznek. Mindkét sorozat háromutas modellekből áll, amelyek AMT (Air Motion Transformer) magas sugárzókat dolgoztatnak, saját fejlesztésű keresztváltóval rendelkeznek és egyedi építésű kabineteket kaptak. A címszereplő sorozat a költségeket háttérbe szorítva, kizárólag prémium alkatrészekből épült a közös komponenseket a maximális teljesítmény és hangélmény érdekében átalakították, vagy újratervezték.

Az AMT egység fejlesztése a projekt kulcsfontosságú részeként kiemelt figyelmet kapott volt. Az Elysium modellek esetében különösen könnyű anyagból készült a membrán és akusztikusan tompított hátsó kamrával is megtoldották a konstrukciót. A közepes (150 mm) és basszus (220 mm) meghajtók speciális üvegszálas kónusszal rendelkeznek, mindkét egységhez alacsony torzítású motor-rendszert társítottak, míg utóbbi meghajtókhoz SLPP (Slot-Loaded Profiled Port) névre keresztelt port tartozik.

A kabineteket úgy alakították ki, hogy azok javítsák a hangélményt. A furnérok alatt eltérő sűrűségű szendvics található, ez a PROS (Panel Resonance Optimization System) elnevezésű megoldás a hangenergia nem kívánt kiszivárgását hivatott megakadályozni. A készülékek az átlagosnál szélesebb (43 cm) fronttal rendelkeznek, amivel a gyártó nekifeszül a napjainkban divatos kompakt tervezési trendeknek. A kerekített élek megkönnyítik a hanghullámok áramlását a kabinetek körül.

Forrás: www.wharfedale.co.uk