Hivatalosan is bemutatkozott a B.AUDIO ONE sorozata

A fiatal francia márka a pár évvel ezelőtt mutatta be első referencia sorozatát, amivel a szakma és a felhasználók figyelmét egyaránt felkeltették. A társaság új termékcsaládja a top kategóriában alkalmazott megoldásokat örökíti át az alacsonyabb árfekvésű eszközökbe.

A társaság a Mutzig városában kialakított üzemben készíti termékeit, szorosan együttműködve a partner szervezetekkel. A készülékeket funkcionális, ugyanakkor elegáns megjelenés jellemzi, amiért Olivier Hess vezető tervező felelt. Az új termékcsalád a referencia-sorozathoz hasonlóan masszív, CNC megmunkált alumínium előlappal rendelkezik.

 

A B.DAC ONE több felső kategóriából érkező megoldást integrál, többek között megkapta a gyártó szabadalmaztatott SJR (Source Jitter Removal) technológiáját, amely a forrástól és bemenettől függetlenül biztosítja az optimális átalakítási minőséget. A referencia modellekhez hasonlóan a készülék kettős tápegységgel rendelkezik, elválasztva egymástól a digitális és analóg szakaszokat, míg az üzemi stabilitást túlméretezett transzformátorok biztosítják. A megfelelő átmeneti válasz érdekében a készüléket DSP vezérelte digitális szűrőkkel szerelték. A beállításokat és üzemeltetést az előlapon elhelyezett kijelző könnyíti meg.

 

A B.DPR ONE felépítése részben megegyezik a B.DAC kivitelével, azonban a konverter szakasz mellé ezúttal, egy analóg előerősítő (ASP) fokozat is került. Utóbbi teljesen szimmetrikus analóg hangerő-szabályozóval rendelkezik, amely relék által kapcsolt különálló ellenállás-hálózatokból van építve, hogy semmi ne zavarja a jel integritását. A készülék opcionális modul segítségével, analóg bemenetekkel bővíthető.

 

A B.AMP ONE egy AB-osztályú sztereó erősítő, amely gyakorlatilag bármely hangsugárzó meghajtására alkalmas. A készülék megörökölte a referencia modell Intelligent Output Drive (IOD) technológiáját, amely a hangfalak generálta, hangélményt befolyásoló anomáliák kivédésére szolgál. A kimeneti fokozatba csatornánként három pár bipoláris tranzisztor került, amely többek között javítja az alacsony tartományok kezelését, illetve segít a rendszert a társított hangfal támasztotta igényekhez idomulni. Az újdonságok forgalmazása február végén kezdődik, pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.b-audio.com