Hivatalosan is bemutatkozott a SONY új TW fülese

A szivárgásokból származó pletykák után hivatalosan is megérkezett a SONY következő generációs vezetékmentes fülhallgatója.

A Sony WF-1000XM4 (280 USD) fülhallgató avatja a márka vadonatúj Integrated V1 zajcsökkentő processzorát, illetve megörökölte a WH-1000XM4 fejhallgatóban is alkalmazott DSEE Extreme audio motort. A megújult burkolat alatt teljesen új hat milliméteres meghajtók lapulnak, amelyek a gyártó ígérete szerint az előző generációnál jobb basszus reprodukcióra képesek. Az újdonságok közé tartozik az LDAC támogatás, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a készülék akár 32-bit/96 kHz nagy felbontású állományokkal is megbirkózik a Bluetooth kapcsolaton keresztül. A rendszer mindezt 990 kbps sebességgel képes prezentálni, mindehhez persze kompatibilis forrásra is szükség van.

A korábban említett V1 processzor a korábbinál hatékonyabb zajcsökkentésre képes, miközben az energia igény változatlan maradt, de a poliuretán illesztékeknek köszönhetően a passzív zajszigetelés is javult. Az előző változat sokak által kifogásolt negatívuma volt a vízállóság hiánya, ez azonban a múlt, hiszen a negyedik generáció már IPX4 besorolással rendelkezik. A finomhangolásra megkapjuk az átalakított Sony Headphones Connect alkalmazást, amely régebbi és új kényelmi funkciókat is kínál. Utóbbiak közé tartozik a szélzaj elnyomására (Automatic Wind Noise Reduction) szolgáló funkció, előbbiek között ismét helyet kapott pl. a Speak-to-Chat ami lekapcsolja a lejátszást, ha éppen szóba elegyedünk valakivel.

Annak ellenére, hogy az új fülhallgató kisebb az elődnél, a beépített akkumulátorok nyolc órás (azaz két órával nagyobb) üzemidőt kínálnak, míg a töltő-dokkoló két teljes utántöltésre elegendő energiát képes tárolni. A használati idő a zajcsökkentés mellőzésével tovább növelhető. Az elvárásoknak megfelelve a készülék támogatja az Alexa és Google hangsegédeket, de a Google Fast Pair és Swift Pair (Windows 10) funkciók is adottak. Arról egyelőre nincsenek infók, hogy az új modell mikor kerülhet a boltokba.

Forrás: www.sony.co.uk