Hordozható DAB rádiókat rakott össze a PURE

Bár a hazai digitális rádiós műsorszórásnak beláthatatlan ideig befellegzett, más országokban továbbra is látnak potenciált a technológiában. A PURE a közelmúltban három könnyen utaztatható DAB rádiót is bemutatott.

A PURE ELAN CONNECT+ (100 EUR), ELAN CONNECT (80 EUR) és ELAN DAB+ (50 EUR) rádiók biztosan nem megkapó külsejükkel fognak aratni, ugyanis az eszközöket ránézésre olcsónak ható anyaghasználat és funkcionális kialakítás jellemzi. A drágább modellek a DAB és FM adások mellett az internetes rádiókhoz is hozzáférést kínálnak, valamint Bluetooth segítségével számítógépekhez vagy telefonokhoz is társíthatók.

Mindhárom rádióra 2.4 hüvelykes TFT kijelző került, amit a nagyobb készülék esetében két darab hangszóró (2 x 3W) fog közre, míg a kisebbekre egyetlen hangkeltő került. A hangzás finomításához beépített EQ áll rendelkezésre, míg a vezérlést és beállításokat szellősen elhelyezett, hangsúlyos gombok könnyítik meg. A hordozható modellek mindegyike 3.5 milliméteres fejhallgató-kimenetet visel és USB interfészen keresztül, vagy klasszikus AAA elemekkel táplálható.

Forrás: www.pure.com