Hordozható fejhallgató-erősítővel jelentkezett az iFi AUDIO

A kifejezetten elegáns megjelenésű, nagy teljesítményű készülék tömegét és méretét úgy határozták meg, hogy zsebben elhelyezve se okozzon kényelmetlenséget.

Az iFi HIP-DAC (179 USD) hordozható digitális-analóg konverter és fejhallgató-erősítő egybe gyúrva. A DAC szakasz a társaság által előszeretettel alkalmazott Burr-Brown chipre építkezik, amit saját fejlesztésű áramkörökkel kombináltak. A készülék gyakorlatilag minden digitális formátummal megbirkózik, beleértve a PCM (384 kHz), natív DSD (64, 128, 256) és MQA adatfolyamokat. A PCM és DSD feldolgozás külön csatornán történik, ami lehetővé teszi a tökéletes mintavételt, egészen az analóg átalakításig. A hangsúlyos hangerő szabályozó mellett, egy LED jelzi az aktuális formátumot és mintavételi sebességet.

A készülék saját fejlesztésű illesztőprogrammal vezérelt XMOS chip segítségével dolgozza fel az USB bemeneten keresztül érkező adatokat, így nincs szükség harmadik féltől származó, nem ritkán optimalizálatlan programok használatára. A saját firmware alkalmazása ráadásként a frissítést, illetve a későbbi funkciók hozzáadását is jelentősen megkönnyíti. A gyártó kommunikációja szerint a készülékhez különböző digitális szűrők is elérhetők, így a felhasználók egyszerűen kísérletezhetnek a számukra megfelelő hangzással.

Az analóg szakasz az iFi tanácsadójaként is tevékenykedő John Curl iránymutatásai alapján készült. Az erősítő szakasz teljesen szimmetrikus kialakítású, gondosan megválogatott prémium alkatrészekből (pl. iFi OV op-amp, TDK C0G kerámia kondenzátorok, Texas Instrument tápegység-IC) épült. A fejhallgató-erősítő névleges teljesítménye 400 mW, azonban a társított fülesek impedanciájától függően 700 mW teljesítményt is képes biztosítani.

A készülék ún. PowerMatch erősítést kínál, ami a társított fejhallgatóhoz igazítja a bemeneti érzékenységet, így pl. az érzékeny fülmonitorok esetében is alacsony zajszint érhető el. A PowerMatch mellett választható funkcióként van jelen az XBASS, amivel a középtartományok módosítása nélkül növelhető basszus mértéke. A készülék aszinkron USB bemenete támogatja a SuperSpeed USB 3.0 szabványt, illetve visszamenőleg kompatibilis az USB 2.0 csatolókkal. A fejhallgatókat 3.5 milliméteres és 4.4 milliméteres Pentaconn kimenet fogadja. A beépített akkumulátor (2200 mAh) tizenkét órás üzemidőt szavatol egyetlen töltéssel. A készülék forgalmazása február első hetében kezdődik.

Forrás: www.media.ifi-audio.com

Comments are closed.