Hordozható monitorokat villantott a ViewSonic

Az alapvetően kis helyigényű ViewSonic monitorok kiegészítő megjelenítőként, vagy kisebb eszközök képernyőjének kiváltására is jók.

Vannak helyzetek amikor jó szolgálatot tehet, egy hordozható megjelenítő. A ViewSonic a közelmúltban mutatta be két hordozható IPS panellal szerelt monitorát, amivel munka vagy a szimpla időtöltés is kényelmesebbé tehető. A TD1655 és VG1655 jelzésű modellek méret, alapvető jellemzők és szolgáltatások tekintetében alig különböznek egymástól, egyetlen jelentős eltérés, hogy előbbi kapacitív érintőkijelzőt visel. Mindkét készüléket 15.6 hüvelykes IPS panellel szerelték, amelyek a támogatják FHD (1920×1080 képpont) felbontást, 14 ms válaszidővel dolgoznak, 800:1 statikus kontrasztaránnyal, valamint 250 cd/m² maximális fénysűrűséggel rendelkeznek.

Előbbi modell 262 ezer szín megjelenítésére képes, míg az érintés vezérlést nem támogató változat esetében 16,2 millió a megjeleníthető színek száma. A betekintési szög mindkét monitor esetében 178 fok. A készülékek rövidebb oldalára mini HDMI, jack (3.5 mm) csatlakozó és két darab USB-C (3.2) konnektor került, utóbbiak oda-vissza képesek energiát biztosítani. A hangokat beépített sztereó hangrendszer szólaltatja meg, illetve egy kihajtható támaszték is van, ami a klasszikus talpat hivatott kiváltani. A gyártó szerint a hordozható monitorok általános tartalom fogyasztásra is alkalmasak olyan helyeken, ahol az állandó megjelenítők használata nem megoldható.

Forrás: www.viewsonic.com