Horn Acoustic Vivo és Ferria – Szóljanak a kürtök!

A Horn Acoustic vállalatot öt éve alapította Rafał Szczepaniak és Marek Kostrzyński, akik korábban a Cube Audio és Pylon Audio berkein belül gyűjtötték a tapasztalatokat.

A márka kínálata egyelőre két hangfalból áll. Mindkettő kétutas, kürt magassugárzót dolgoztató konstrukció, a közös DNS ránézésre is szembetűnő, csupán egyes paraméterekben van eltérés. A VIVO (13.300 EUR) ötven, míg a FERRIA (10.900 EUR) harminc négyzetméteres helyiségek hangosítására is alkalmas. Mindkét modellt úgy hangolták, hogy csöves erősítőkkel teljesedjenek ki igazán, de természetesen bármilyen erősítővel összehozhatók.

Egyik közös pont a jellegzetes kürt-magassugárzó, a tractrix kürt belsejében 1,75 hüvelykes, mylar membránnal és neodímium mágnes rendszerrel szerelt kompressziós meghajtó lakik. Mindehhez a választott modelltől függően nyolc vagy tíz hüvelykes, impregnált papír kónuszos mélyközép meghajtó társul.

A tíz hüvelykes hangszóró (W10.8) saját fejlesztés, kifejezetten kisebb térben való használatra tervezve. Az átalakítót ultra-lineáris alsó felfüggesztési rendszer és ferrit-neodímium mágneses rendszer jellemzi, a koncepciót bevont cellulóz membrán, megerősített alumínium kosár és gumi felfüggesztés teszi teljessé. A mágneses rendszert (1.1 T) nagyon magas linearitás és alacsony hangtorzítási szint jellemzi. A tekercs a teljes amplitúdó tartományban a rendszer mágneses fluxusán belül működik, ami alacsony hangerő mellett is tiszta és részletező reprodukciót szavatol.

Forrás: www.hornacoustic.eu