Hosszútávú zöld programokat indított a Samsung

A Samsung januárban megrendezett First Look eseményen erősítette meg elköteleződését a fenntarthatóság és hozzáférhetőség mellett.

A Samsung egyre inkább a fenntartható üzletvitel felé fordul, a szervezet működésének minden szintjén a fenntarthatóságot helyezi előtérbe, aminek egyik állomásaként több hosszú távú programot is elindított. A társaság fenntartható öko-csomagolást és napelemes távirányítókat vezetett be, valamint újrahasznosított anyagok használatával törekszik a karbonlábnyom csökkentésére. A vállalat idén kiterjeszti környezetbarát csomagolását az új LifeStyle tévé kínálatára, valamint a Neo QLED sorozat túlnyomó részére. Az új generációs QLED tévéket napelemes távirányítóval szállítják, amelyek bel- és kültéri fénnyel, valamint USB konnektoron keresztül is tölthetők.

Ezzel a megoldással hét éves lebontásban, átlagos tévéhasználat mellett közel százmillió AAA elemet spórolhatnak meg a felhasználók. Ezen felül egyes Crystal UHD modellek energiatakarékos távkapcsolóval érkeznek, amelyek nyolcvan százalékkal kevesebb energiát igényelnek. A két új típusú távkapcsolónak köszönhetően hét év alatt, akár tizennégyezer tonnával csökkenthető az üvegházhatású gázok kibocsátása.

A vállalat az elmúlt években több újrahasznosított anyagot alkalmaz a monitorok, kijelzők egyes elemeihez, valamint az állványokhoz. A társaság a jövőben még több komponenst készül ilyen anyagokból készíteni, ezen felül a gyártási folyamatok átalakításával is csökkenteni kívánja a káros anyagok kibocsátását.

Forrás: www.news.samsung.com/global