HP CC200 projektor – Hordozható mozigépész

A hordozható vetítők még mindig főként kényszermegoldásként jönnek szóba, pedig a legújabb technológiát alkalmazó mobil projektorok egyre jobb képminőséget produkálnak.

A HP CC200 (260 USD) nem fogja megreformálni a piacot, de üzembiztosan képes nagyméretű képet megjeleníteni. Az LCD technológiát alkalmazó, LED fényforrással szerelt készülék két méterről nyolcvan hüvelykes képet tud vetíteni, FHD (1920 x 1080) felbontás mellett. A fókusz a mellékelt távirányítóval szabályozható, a fényerő 200 lumen, ami éjszakai (vagy alaposan elsötétített helyiségben való) használathoz elég. A projektor két USB, egy HDMI és egy 3.5 milliméteres hangkimenetet visel, vezetékmentes kapcsolat nincs.

A burkolat alatt egy 3W teljesítményű hangszórópár is helyet kapott, ami meglehetősen karcsú, így amennyiben lehetőség van rá, érdemes külső hangrendszert társítani. A készülék egyelőre csak a tengerentúlon érhető el (CC200 + Roku Express stick), de hamarosan az európai bevezetés (Chromecast, Roku, Firestick támogatással) is megtörténik.

Forrás: www.hp-projector.com