Hűvös szépség a WE ARE REWIND kazettás magnó

Az elmúlt években több kísérlet történt a kazetta formátum feltámasztására. A Recording The Masters az AGFA és BASF gyártás technológiáját használva bele is fogott az adathordozók gyártásába, most pedig a We Are Rewind nevű társaság jelentkezett be.

Sajnos a mesterszalagokat is gyártó Recording The Masters Kickstarter kampánya nem hozta meg a kívánt eredményt, így a társaság új generációs sétálómagnója prototípus állapotban maradt. A Mystik Casette Player bukása szerencsére nem vetette vissza túlságosan a nosztalgia hullámra kapaszkodott társaságokat, ezúttal a francia WE ARE REWIND találta elérkezettnek az időt a színpadra lépéshez. A szimplán Casette Player (129 EUR) néven emlegetett eszközük a párizsi AV INDUSTRY (az Elipson márka mögött is ők állnak) közreműködésével készült, amely társaság többek között kiváló minőségű hangszalagok gyártására szakosodott.

Több hónapos egyeztetés után kialakult a használni kívánt egyszerű, de mégis ízléses formanyelv, ahogy az alapanyagokat illetően is megállapodásra jutottak. Az egyik cél volt, hogy az eszköz hűvös tapintású és tartós legyen, így a műanyagok alkalmazását gyorsan elvetették, helyette CNC megmunkált, könnyű alumíniumból épült meg a készülék háza. A burkolat alá tölthető lítium akkumulátor került, ami tartósabb és zöldebb megoldás az eldobható telepekkel szemben. A készülék Bluetooth képes (kikapcsolható funkció) és felvételek készítésére is alkalmas. A fülesek 3.5 milliméteres aljzathoz társíthatók.

Forrás: www.wearerewind.fr/en